Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΗΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΚΑΙ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΗΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 26 ΚΑΙ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την παράσταση «Μήδειας απόπειρα», βασισμένη στη «Μήδεια» του Ευριπίδη, παρουσιάζει το θεατρικό εργαστήρι του Λυκείου Ελληνίδων την ερχόμενη Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην πύλη Βηθλεέμ. «Προχωρώ εύθραυστη, πάνω στα θρύψαλα του παρελθόντος. Η καθαρότητα, η τελειότητα του εγκλήματος. Είναι φρικτές όλες οι αναμνήσεις μου. Είμαι η πιο ένοχη κι η πιο δυστυχισμένη. Καμιά συγχώρεση για μένα. Τι άλλο έκανα από το να αγαπώ αυτόν που δε μ’ αγάπησε;» Jean-René Lemoine Η κ. Σοφία Δερμιτζάκη αναφέρει πως «η ιστορία της Μήδειας του Ευριπίδη είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Μέσα από την παράστασή μας «Μήδειας απόπειρα»… επιχειρήσαμε να αποδώσουμε τις διαφορετικές κι εναλλασσόμενες πτυχές της Μήδειας – τη διαδρομή της μέσα στον έρωτα, τη μο- ναξιά, την εκδίκηση, το θρήνο, την τρέλα. Από την προδοσία μέχρι το αποτρόπαιο έγ- κλημα… Απέναντι στον Άντρα… τον Άντρα – Εξουσία, τον Άντρα – Αρσενικό… Καταδι- κασμένη σ’ αυτήν την ατέρμονη μάχη, παραδομένη στα αρχέγονα ένστικτά της… Αλλά το ξέρετε, πως ποτέ δε σωζόμαστε και πως όλα ξαναρχίζουνε πάντα…»


 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη
Β. Σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη
Σκηνικό – Κοστούμια: Αγγελική Πανουτσοπούλου, Δώρα Κονιωτάκη
Επιμέλεια μουσικής: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Μεταξάκης
Επιμέλεια αφίσας: Μάνος Πατεράκης
Φωτογραφικό Υλικό: Γιάννα Καραγιώργου

Στο τραγούδι ακούγεται η Μαρία Καστρινογιάννη.

Το ράψιμο των κοστουμιών ανέλαβε η βιοτεχνία PLS.


Παίζουν οι: Μήδειες: Μυρτώ Βουλγαράκη, Καλιάννα Γιγουρτσή, Μαίρη Ζηνόζη, Κατερίνα Κλώνου, Στέλλα Κουφάκη, Εύα Χαριτάκη, Ελένη Χριστοδουλάκη. Κρέων - Ιάσονας: Νίκος Καραδάκης, και η μικρή Έλλη Μισιχρόνη. Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, το «Μήδειας Υλικό» του Heiner Müller και το «Μήδεια, η έξοδος» του Γιάννη Κοντραφούρη.

Post Top Ad

.............