Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΦΑΡΟ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΦΑΡΟ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ο Παύλος Αντωνίου είναι ένας πολεμικός φωτογράφος, που αφού φωτογράφισε πολέμους και τραγικά γεγονότα σε όλη την γη, τα τελευταία τρία χρόνια ζει απομονωμένος σε έναν παλιό φάρο στην νότια Κρήτη. Μαζί του κατοικούν στο Φάρο τα “φαντάσματά” του. Άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ζωή του, άνθρωποι που αγάπησε πολύ, σε διαφορετικές εποχές. Ένας αόρατος θίασος που, αντί να ξεθωριάζει και να χάνεται στο παρελθόν, έρχεται στην καθημερινότητά του και του θυμίζει με ποιους μοιράστηκε τις μεγάλες στιγμές στην ζωή του, πριν τους εξαφανίσει ο χρόνος. Κάνει τους απολογισμούς του και προσπαθεί να επιζήσει σε ένα παρόν απογυμνωμένο από στολίδια και ψέματα, αυτά που καθορίζουν τις ζωές των άλλων ανθρώπων.
Κάποια στιγμή, εμφανίζεται στο Φάρο ένας νεαρός, εντυπωσιασμένος από τις φωτογραφίες του, που τυχαία είδε στο διαδίκτυο. Στην αρχή ο Παύλος τον διώχνει, δεν θέλει ν' αφήσει κανέναν να μπει στη ζωή του. Η ζωή μπροστά του δεν τον αφορά και πολύ τώρα πια. Ο τοίχος που πίσω του έχτισε το παρελθόν, δεν θέλει να έχει ρωγμές. Πολύ σύντομα, όμως, αντιλαμβάνεται ότι οι κουβέντες που αφήνεται να κάνει με τον νεαρό, χωρίς να το θέλει, τον επιστρέφουν στον έξω κόσμο, που προσπαθεί να ξεχάσει την ύπαρξή του. Και τότε, το παρελθόν επιστρέφει. Με άλλη μορφή όμως. Γιατί η ζωή δεν σταμάτησε, όταν εκείνος της απαγόρευσε να υπάρχει.
Ο Άγγελος Κουτσούκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ξεκίνησε να δουλεύει στα 18 του, στο περίφημο βιβλιοπωλείο Kauffman.
Από τη δεκαετία του '80 μέχρι το 2008 έκανε εκπομπές στα περισσότερα από τα Αθηναϊκά ραδιόφωνα. Αυτή ήταν η “ερωτική” του σχέση. Γιατί η “συζυγική” ήταν οι Δημόσιες Σχέσεις στην ιστορική δισκογραφική εταιρεία LYRA από το 1994 μέχρι το 2013. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο σχέσεις, πρόλαβε να κάνει κάποιες συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων, που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά του μουσικού τύπου, σαν αυτές της Φλέρυς Νταντωνάκη ή του Άκη Πάνου.
Το γράψιμο υπήρξε ένα απωθημένο, που η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια. Το μυθιστόρημα “Ο άνθρωπος που έμενε στο Φάρο” είναι το πρώτο του βιβλίο.



http://www.musicom.gr/


Post Top Ad

.............