ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ




Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα… σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

 
 Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

 Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΟΠΕΜΠΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ 



 Εδώ και 5 χρόνια το έθιμο του Τσικνίσματος το τηρεί και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Νομού Ηρακλείου κ. Μιχάλης Μαθιουδάκης όπου στρώνοντας τραπέζια έξω απο το κατάστημα του κερνάει τον κόσμο κρέας και κρασί κάνοντας την γειτονιά μια παρέα. Έτσι και φέτος πλήθος κόσμου περαστικοί αλλά και φίλοι θα γίνουν μια παρέα και με την συντροφιά ενός ποτηριού κρασί θα ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και θα αισθάνθούν την χαμένη φιλοσοφία των παλιών χρόνων, του σκουτελικού, και της παρέας της γειτονιάς.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ



Τα τελευταία 40 χρόνια εξυπηρετεί τους πελάτες του με συνέπεια και επαγγελματισμό. Η σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ τους, ανανεώνεται με την καθημερινή Καλημέρα και ένα χαμόγελο από τους ευγενικούς συνεργάτες του Μιχάλη Μαθιουδάκη. Το εξειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος είναι πρόθυμο να πληροφορήσουν για την σωστή επιλογή του κρέατος ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του από τους καταναλωτές. Εκτός από την μεγάλη ποικιλία καλών κρεάτων, στο κατάστημα θα βρείτε πολλά τοπικά καλούδια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............