Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1932 ΣΤΙΣ 13, 14 ΚΑΙ 15 ΦΕΦΡΟΥΑΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1932 ΣΤΙΣ 13, 14 ΚΑΙ 15 ΦΕΦΡΟΥΑΡΙΟΥ


Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την Ανοιξη του 1932” είναι ο τίτλος της νέας παράστασης, που θα παρουσιάσει η Εταιρεία Θεάτρου “Μνήμη” τον Μάρτιο στο Θέατρο “Κυδωνία”, σε συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.




Η παράσταση αφορά σε αυθεντικές αγορεύσεις του μεγάλου πολιτικού με αφορμή την οικονομική κρίση της εποχής εκείνης και οι οποίες, εν τη ρύμη του λόγου του, επεκτείνονται στη διακεκαυμένη ζώνη των αιτίων της Μικρασιατικής καταστροφής και του εθνικού διχασμού. Θα απευθύνεται τόσο στο ευρύ θεατρόφιλο κοινό όσο και σε μαθητές Λυκείων (μετά από συνεννόηση των σχολείων με το θέατρο). Τη σκηνοθεσία της παράστασης, την προσαρμογή των κειμένων και την ερμηνεία του ρόλου του Ελευθέριου Βενιζέλου έχει αναλάβει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, σκηνικά και αισθητική της παράστασης Ξανθής Κόντου, βίντεο Σταύρος Ψυλλάκης, συνθέσεις ήχων Δημήτρης Ιατρόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη Ρίτα Μαρτσάκη και Αιμίλιος Καλογερής.
Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο έργου με τίτλο: “Ελευθέριος Βενιζέλος: Βιωματικές δράσεις στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό” που υλοποιείται από το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι τελευταίες τρεις παραστάσεις του έργου “Παντελόνι από λέπια” της Ελίζαμπεθ Κούτι θα δοθούν Παρασκευή 13/2 στις 9.30 μ.μ., Σάββατο 14/2 στις 9.30 μ.μ. και Κυριακή 15/2, απογευματινή στις 7.30 μ.μ.
Η τιμή του εισιτηρίου 15 ευρώ και 10 ευρώ το φοιτητικό.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............