ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ... ΧΑΡΜΑ ΓΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ... ΧΑΡΜΑ ΓΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ


Στην ελληνική αγορά που κατακλύζεται από πολλές και διαφορετικές μπύρες, υπάρχει μια που ξεχωρίζει. Μια νέα προσπάθεια που ξεκίνησε από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα από το Ζουνάκι Κυδωνίας Χανίων, με εμπνευστή και δημιουργό τον Γιάννη Λιονάκη. Η φρέσκια μπύρα Χάρμα είναι το υπέροχο αποτέλεσμα που… ρέει στα ποτήρια    μας,  όταν το μεράκι αποφασίζει να συνδυαστεί με την τεχνογνωσία.Στις εγκαταστάσεις, έκτασης 1.000 τ.μ., που χτίστηκαν με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής, βρίσκεται το μυστικό. Τον εξοπλισμό της μικροζυθοποιίας τον εγκατέστησε γερμανική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.
Η παραγωγή γίνεται σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο του 1516, για την καθαρότητα του ζύθου, πράγμα που αναδεικνύει την παραδοσιακή γεύση που είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς μόλις γευτεί την μπύρα Χάρμα.Χωρίς συντηρητικά, σταθεροποιητές και χωρίς καμία χημική και θερμική επεξεργασία η μπύρα που παράγεται είναι αυτό ακριβώς που πολλοί ζυθοποιοί και λάτρεις της μπύρας υποστηρίζουν.. ότι η μπύρα είναι χυμός..και όσο πιο φρέσκος ο χυμός..τόσο πιο απολαυστικός και με γεμάτη γεύση.
Ο Γιάννης Λιονάκης, δημιουργός της Κρητικής Ζυθοποιίας Χάρμα στα Χανιά, δηλώνει σχετικά:
«Η ιδέα για την παραγωγή μπύρας στα Χανιά γεννήθηκε μετά από ένα ταξίδι μου στη Γερμανία όπου δοκίμασα τις ντόπιες φρέσκιες μπύρες οι οποίες με ενθουσίασαν με τη γεύση, τη φυσικότητα, το πόσο γλυκόπιοτες ήταν, με την ποιότητά τους εν κατακλείδι, οι οποίες πολύ απέχουν από τις κλασσικές μπύρες που κυκλοφορούν στην αγορά μας. Η φρέσκια μπύρα
μοιάζει περισσότερο με χυμό. Όσο καλύτερος είναι ο φρέσκος φυσικός χυμός πορτοκάλι από τους συσκευασμένους, τόσο πιο καλή, γευστική και θρεπτική είναι μια φρέσκια μπύρα από μια κοινή».
Η Χάρμα έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της στα Χανιά, το φθινόπωρο του 2007, και άρχισε να διακινείται στα καταστήματα της περιοχής, στις αρχές του 2008. Στην αρχή ήταν σποραδικές οι εμφανίσεις της στα καταστήματα, αλλά πλέον οι καταναλωτές μπορούν να βρουν την  μπύρα Χάρμα σε 65 σημεία πώλησης στον Νομό Χανίων.Η μπύρα Χάρμα πλέον παράγεται σε δυο τύπους μπύρας. Τη Χάρμα lager beer και τη Χάρμα dunkel και οι δυο ασφαλώς απαστερείωτες, αφιλτράριστες, φρέσκιες και φυσικές. Στην παρασκευή τους χρησιμοποιείται η αρωματική ποικιλία γερμανικού λυκίσκου Hallertauer, ενώ για την παρασκευή της Dunkel ένα μείγμα από 5 διαφορετικές βύνες.
Επειδή η εξέλιξη ποτέ δεν σταματάει εκεί που υπάρχει μεράκι… ο Γιάννης Λιονάκης ζυθοποιεί 3 φορές την εβδομάδα και παράγει 1.500 λίτρα την εβδομάδα. Αν και προς το παρόν η μπύρα  του διατίθεται μόνο σε βαρέλι και σε ειδικά διαμορφωμένα ψυγειάκια, πειραματισμοί λαμβάνουν χώρα για το νέο μπουκάλι και πώμα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την εμφιάλωση της υπέροχης αυτής μπύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............