Μεγάλες καταστροφές υπέστη ο βόρειος λιμενοβραχίονας του λιμανιού του Ηρακλείου από την πρόσφατη κακοκαιρία! Η γνωστή και ως "λεωφόρος μπάι πας" βγήκε "λαβωμένη" από την πρόσφατη κακοκαιρία, αφού οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ρηγματώσεις αλλά και να ... ξηλωθεί ο αστικός εξοπλισμός! Χαρακτηριστικό είναι το ότι, από το μένος του καιρού, δε γλίτωσαν ούτε τα εσωτερικά φώτα που ανάβουν το βράδυ για να βλέπουν οι περιπατητές.




Τεχνικό κλιμάκιο του ΟΛΗ πραγματοποιεί αυτοψία, σήμερα, στο βόρειο λιμενοβραχιόνα, καθώς εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο, οι ζημιές να συνιστούν επικινδυνότητα για τους (πολλούς) ανθρώπους που επιλέγουν την περιοχή για τον περίπατό τους ή για μια βόλτα με ποδήλατο.
Ο δ/νων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γιάννης Μπρας επιβεβαίωσε στο Cretalive, ότι γίνεται έλεγχος, ενώ όπως είπε, "οι τεχνικοί θα αποφανθούν ποια είναι τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν". Μάλιστα, εκτιμάται πως, η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, δεν αποκλείεται, το Λιμεναρχείο Ηρακλείου να εκδώσει ανακοίνωση, απαγορεύοντας τη διέλευση των πεζών, ως την αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων.