ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ξεκινά την τρέχουσα περίοδο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκμάθηση Πρώτων  Βοηθειών που πραγματοποιείται από το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης τομέα Ιεράπετρας.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των σχολείων με τη συνδρομή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών από την μαθητική ακόμα ηλικία.  

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι μαθητές, ανά  ομάδες, θα παρακολουθήσουν ομιλία και εκπαιδευτική προβολή. Θα ακολουθήσει επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών και πρακτική εξάσκηση  των μαθητών πάνω σε προπλάσματα, ενώ παράλληλα θα διανεμηθεί φυλλάδιο με οδηγίες και μέρος του εκπαιδευτικού υλικού.
Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου από το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί από το τμήμα εκπαίδευσης του Ε.Κ.Α.Β. με βάση το εκπαιδευτικό υλικό που ήδη χρησιμοποιείται σε αντίστοιχα προγράμματα και θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία του δήμου.
Όπως δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας, κ. Αντώνης Πετράς « Το εν λόγω  εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται και φέτος από το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας και το ΕΚΑΒ στα σχολεία του δήμου μας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς προσφέρει πολύτιμες γνώσεις. Στόχος μας είναι να οργανώσουμε και να πραγματοποιήσουμε ανάλογα προγράμματα και για άλλα σημαντικά θέματα υγείας, προκειμένου να συμβάλουμε στην πρόληψη και την επαρκή ενημέρωση των πολιτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............