-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
Υλικά για την ζύμη:
500g αλεύρι
- 1 γιαούρτι
- 1 ποτήρι λάδι
- αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
1 κιλό κρέας ψαχνό (αρνί κατσίκι)
- 1 κιλό μυζήθρα
- 1 ποτήρι βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι κρεατόζουμο
- σησάμι
Προετοιμασία:
Βράζω καλά το κρέας και το πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, κανέλα.
Βάζω τη μίση ζύμη σε λαδωμένο ταψί με τα χέρια μας.
Στρώνω από πάνω τη μίση μυζήθρα με το μισό βούτυρο. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα και δυόσμο και προσθέτω το κρέας με το κρεατόζουμο.
Βάζω την υπόλοιπη μυζήθρα και κανέλα και δυόσμο.
Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλο.
Αλείφω με αυγό και πασπαλίζω με σησάμι. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
ΠΗΓΗ: http://www.kritikidiatrofi.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου