ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΩΠΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ... ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΩΠΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ... ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Την τιμητική τους έχουν τα σφαγεία στο νομό Ηρακλείου αυτές τις ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις  σφαγές ζώων  ώστε από Δευτέρα δειλά δειλά να ξεκινήσει η αγοραστική κίνηση στα κρεοπωλεία εν όψει Χριστουγέννων.
Το σφαγείο των Μοιρών επαναλειτούργησε χθες μετά από ταλαιπωρία μηνών για να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες και να τακτοποιηθούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα που είχαν οδηγήσει σε κλείσιμο του το καλοκαίρι που μας πέρασε.



Μέσα στο διήμερο αυτό η πλειοψηφία των σφαγών εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί για να είναι γεμάτα από βδομάδα τα κρεοπωλεία και έτοιμα να διαθέσουν στο καταναλωτικό κοινό φρέσκο και ελεγμένο κρέας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το χοιρινό κρέας από ντόπια ζώα δεν είναι αρκετό για να καλύψει τη ζήτηση κι έτσι προμηθευτήκαμε  γουρουνόπουλα από τη Μακεδονία, τη Χαλκίδα και άλλες περιοχές της χώρας όπου γίνεται εκτροφή τους.
Στο αρνί έχουμε πλήρη επάρκεια ενώ το ντόπιο κατσίκι φέτος στις γιορτές θα είναι ελάχιστο, το ίδιο και οι γαλοπούλες.
Όπως αναφέρει στο ekriti το μέλος του ΔΣ των κρεοπωλών Μιχάλης Μαθιουδάκης, αναγκαστικά θα κυκλοφορήσει στην ηρακλειώτικη αγορά γαλοπούλα Ιταλίας για να καλυφθεί η ζήτηση.
Όσο για τις τιμές ο ίδιος υποστηρίζει πως θα είναι χαμηλότερες από τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά στο χοιρινό.
Πέρυσι κόστιζε το χοιρινό από μεγάλο ζώο 5-5.5 ευρώ ενώ φέτος μπορεί να το βρει ο καταναλωτής από 4-5 ευρώ.


Για τις υπόλοιπες κατηγορίες του ίδιου ζώου και ανάλογα με το βάρος και την ηλικία του έχουμε τιμές πάνω από 9 ευρώ για το γουρουνόπουλο γάλακτος, γύρω στα 7.5 ευρώ για ζώα βάρους από 12-17 κιλά και 5-6.5 ευρώ για χοιρινό από ζώο βάρους από 18-25 κιλά.
Η ελληνική γαλοπούλα φέτος θα πωληθεί περίπου 8 ευρώ ενώ την ιταλική θα την βρούμε από 4-5.5 ευρώ. Τα κοτόπουλα ,σταθερά, θα πωλούνται από 3.5-4 ευρώ το κιλό.
Τέλος τα ντόπια λουκάνικα και το απάκι , που έχουν μεγάλη ζήτηση αυτή την περίοδο, έχουν τιμές 10-11 ευρώ το πρώτο  και 12-13 ευρώ το δεύτερο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............