ΓΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΙΤΑΤΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΓΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΙΤΑΤΑ

Τα Κρητικά Μιτάτα έχουν έτος ιδρύσεως το 2011 και η νομική τους μορφή είναι Συνεταιρισμός, το Δ.Σ είναι πενταμελές και αποτελείτε  από τους: 



Πρόεδρος κ. Τιτομιχελάκης Εμμανουήλ
Αντιπρόεδρος κ. Καψάλης  Διονύσιος 
Γραμματέας κ. Δραμουντάνης Κων/νος 
Ταμίας κ. Κοκκινάκης Κων/νος 
Μέλος κ. Καράτζης Εμμανουήλ.



Τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα στα Κρητικά Μιτάτα είναι 125 που συνεχώς αυξάνονται.  
Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε για να μπορέσουμε σαν παραγωγοί να διαχειριστούμε μονοί μας  τα προϊόντα που παράγουμε και έτσι να μπορέσει να πάρει ο παραγωγός την προστιθέμενη αξία που μέχρι πρότινος επωμιζόταν οι μεσάζοντες .

Καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση των Μιτάτων ήταν οι καταναλωτές οι οποίοι ζητούσαν ένα υγιεινό και ασφαλές κρέας αμνοεριφίου ταυτοποιημένο με έμμεση ιχνηλασιμότητα (επώνυμο κρέας) . Για την επίτευξη της ταυτοποίησης των σφάγειων   τα Κρητικά Μιτάτα επινόησαν ένα πλαστικό ταμπελάκι(χρώματος κίτρινου)μίας χρήσης που τοποθετείτε στα ποδαράκια .Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Μιτάτα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με Κρητικό αμνοερίφιο.  Είναι ένα πρόβατο εγκλιματισμένο άριστα στο  φυσικό περιβάλλον των ορεινών όγκων της Κρήτης και το οποίο τρέφεται κατά βάση με μια σπάνια χλωρίδα σε ποικιλία αρωματικών φυτών και βοτάνων (2.500 είδη τα 200 εκ των οποίων ενδημικά) .



Οι συμπληρωματικές ζωοτροφές προέρχονται από εγκεκριμένες σύγχρονες βιομηχανίες και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους είναι  μη γενετικά τροποποιημένες.

Σε αυτό των συνδυασμό  αποδίδεται η διαφορετικότητα στη ποιότητα και τη γεύση των Κρητικών κτηνοτροφικών  προϊόντων



Τα Κρητικά Μιτάτα έχουν υλοποίηση σφαγές και το κρέας έχει πουληθεί μέσα από τοπικά κρεοπωλεία και μια μεγάλη αλυσίδα Σ/M (super market ) σε μία συνεχούς ροής από την ίδρυση τους μέχρι και σήμερα (χωρίς καμία επιστροφή από την μεριά της αγοράς αλλά και κανένα παράπονο από τους καταναλωτές για την ποιότητα του).  Το Καλοκαίρι του 2012 υλοποίησαν την πρώτη εξαγωγή ζώντων ζώων που έγινε ποτέ από Κρήτη για την  Λιβύη  με καράβι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Κρητικό αρνί να θεωρείτε από υγιεινής και γευστικής απόψεως  το καλύτερο και ακριβότερο που έχει μπει στην χώρα αυτή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε διάστημα δύο μηνών να υλοποιηθεί  και δεύτερη εξαγωγή στον  ίδιο προορισμό .



Το επόμενο διάστημά τα Κρητικά Μιτάτα έχουν σαν στόχο να επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσο μιας συμφωνίας με μεγάλη αλυσίδα Σ/Μ για να έχει ο καταναλωτής  την ευκαιρία να γευτεί το μοναδικό σε ποιότητα και γεύση αμνοερίφιο.

    ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

"KΡΗΤΙΚΑ ΜΙΤΑΤΑ"
Λ. 62 ΜΑΡΤΥΡΩΝ 146 ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τ. Κ 713 03
Α.Φ.Μ 997791965 - Α΄ ΔΟΥ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τηλ-2810-372 986 κινητά: 6936743116-17



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............