ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2014 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2014



Εχουν μείνει ελάχιστες ώρες για να φύγει επιτέλους και αυτή η χρονιά.. Το 2014 ήταν μια χρονιά που δεν θα την έλεγες κακή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την λες και καλή.
Αυτό που έμεινε από τη χρονιά που φεύγει είναι λίγο κυνισμός παραπάνω.. και λίγο ανθρωπιά παραπάνω. Πως γίνεται αυτό; Και όμως.
Τι κρατάμε λοιπόν από το 2014 και τι προσπαθούμε να αποφύγουμε το 2015;
Κρατάμε την ακεραιότητα του χαρακτήρα μας, η οποία θα μας βοηθήσει και αργότερα και δεν κάνουμε καμία έκπτωση και σε κανένα. Μην σας ανησυχεί μήπως σας πουν ξεροκέφαλους, απόλυτους, αδιάλλακτους.. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε μόνο τους εαυτούς μας και αυτούς πρέπει να προστατεύουμε με νύχια και με δόντια.

Κοιτάζοντας πίσω, μας έρχονται κάποιες λαικές παροιμίες που νομίζουμε καθορίζουν τη χρονιά που φεύγει.. “Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά” και “Μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα”.



Αν και ο καθένας ξεχωριστά ξέρει που ταιριάζει η καθεμιά τους. Πολλοί άνθρωποι χαρακτηρίστηκαν μάζα και πρόβατα χωρίς να είναι και πολλοί άλλοι χωρίς καμιά υπόσταση και χωρίς να έχουν κάτι ουσιαστικό να δείξουν και να πουν αναδείχτηκαν..
Προσπαθούμε να αποφύγουμε ανθρώπους που ήδη γνωρίζουμε πως είναι υλιστές και θα έκαναν τα πάντα για τα χρήματα για τον απλούστατο λόγο πως θα μας “πουλήσουν” χωρίς δισταγμό για ένα καλύτερο offer.
Κρατάμε για άλλη μια χρονιά τους φίλους που απέδειξαν την αξία τους και τη σημαντική θέση που έχουν στη καρδιά μας.
Αποφεύγουμε τις ακραίες απόψεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Μπορούμε να καταλάβουμε πια από πολύ απλά πράγματα αν κάποιος κρύβει ακραίες πεποιθήσεις.. Να είναι καλά το ιντερνετ!

Κρατάμε τη τεχνολογία στη ζωή μας γιατί την έχουμε ανάγκη αλλά την ίδια στιγμή ξεχωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο. Το μάθαμε και αυτό τη χρονιά που φεύγει.

Δεν υπάρχει πιο θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους που άλλο δείχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη πραγματικότητα να είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Μάθαμε επίσης να εντοπίζουμε αυτές τις λεπτομέρειες που μας αποδεικνύουν το παραπάνω, γιατί υπάρχουν. Άρα οι αυθεντικοί άνθρωποι, είναι και οι πραγματικά ενδιαφέροντες και αυτούς θέλουμε στη ζωή μας το 2015.

Βάζουμε στη καθημερινότητα μας, τη χρονιά που έρχεται τον έρωτα και την αγάπη.. Ναι αυτά τα τόσο παρεξηγημένα συναισθήματα που τα έχουμε ευτελήσει και τα έχουμε πετάξει στην άκρη. Μπορείς να καταλάβεις τη ποιότητα ενός ανθρώπου από πολλά πράγματα, ένα από αυτά είναι και ο τρόπος που ερωτεύεται. Να ερωτεύεστε δυνατά και τίμια και να διεκδικείτε αυτά που θέλετε από τον άλλον.. Δεν πετυχαίνει πάντα αλλά τουλάχιστον θα έχετε κάνει τη προσπάθεια σας και θα είστε καλά στο τέλος, όπως και να έχει.
Αποφεύγουμε την επιτηδευμένη “κουλτούρα”.. Ναι αυτή, ξέρετε ποια. Κρύβει πολλά ελαττώματα και σημαντικά. Και τις περισσότερες φορές όλο αυτό είναι μια φούσκα και μισή. Πίσω από αυτή κρύβονται ματαιοδοξία και σνομπισμός που δεν έχουμε χειρότερο. Άλλωστε η βαθιά κουλτούρα δεν φαίνεται αμέσως και ίσως να μην την δείτε και ποτέ, αν δεν χρειαστεί..


Βρίσκεται εκεί βαθιά σε κάτι πτυχές του χαρακτήρα μας, που πολλοί από εμάς δεν αφήνουμε ποτέ να φανούν.

Κρατάμε τη καλή μουσική που μας κάνει να νιώθουμε καλά και μας σώζει αρκετές φορές μπορούμε να πούμε από breakdowns και μας ομορφαίνει τη ζωή.
Θα σας προτείναμε να αποφεύγετε ανθρώπους που είναι πάντα χαρούμενοι και χαμογελαστοί, όπως και το αντίθετο φυσικά γιατί κρύβει παθογένεια και δεν θα θέλαμε από αυτή το 2015.
Η ζωή είναι στιγμές και δεν είναι όλες οι στιγμές μας χαρούμενες αλλά ούτε και λυπημένες. Συμφιλιωθείτε με τη κυκλοθυμία σας, δεν είναι τόσο κακό όσο φαντάζει..
Αυτή τη χρονιά μάθαμε και κάτι άλλο.. πως είμαστε όλοι ίδιοι. Ίδιοι όμως! Και προσπαθούμε τόσο πολύ να ξεχωρίσουμε ό ένας από τον άλλο που φτάνουμε σε γελοιότητες και εντυπωσιασμούς δίχως λόγο. Τόσο ανάγκη το έχουμε. Σας λέμε λοιπόν πως δεν χρειάζεται.. Καταβάθος είμαστε όλοι το ίδιο. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον.

Μηδενίστε λοιπόν το κοντέρ και ξεκινήστε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και αφήστε πίσω όλα αυτά που σας στεναχώρησαν ή αν δεν μπορείτε, κρύψτε τα καλά, πολύ καλά..

Και αυτό πιάνει μερικές φορές.

Έτσι για αλλαγή αυτή τη χρονιά μην κάνετε μακροπρόθεσμους στόχους. Απλούς και κοντινούς..Δίνουν μεγαλύτερη χαρά και συγχρόνως ζείτε και τη ζωή σας πιο χαρούμενα.
Σας ευχόμαστε μια συναρπαστική χρονιά και γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις!

http://www.artnouveau.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............