ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Victoria Hislop ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Victoria Hislop ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, το γεμάτο θεατές κινηματοθέατρο REX φιλοξένησε μία απο τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της χρονιάς. Η διάσημη συγγραφέας Victoria Hislop παρουσίασε το νέο βιβλίο της, “Η Ανατολή”, και τιμήθηκε από τον δήμο Αγίου Νικολάου για την προσφορά της στον τόπο μας.



Η εκδήλωση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με την συγγραφέα να υπογράφει βιβλία για τους Αγιονικολιώτες αναγνώστες της.

Η δημοσιογράφος Αννα Καραγιαννάκη, συντόνισε την εκδήλωση δίνοντας το λόγο αρχικά στην Αντιπεριφεριάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Ζερβό Αντώνη καθώς και τον δήμαρχο Αγίου Δομετίου Δρ. Πέτρου Κωνσταντίνο.


Ακολούθησε η προβολή ντοκιμαντέρ «Αμμόχωστος, η πόλη φάντασμα» του Μιχαήλ Γεωργιάδη, μία διαδρομή στην Αμμόχωστο του χτες και του σήμερα.

Η απαγγελία των ποιημάτων «Ελένη», «Πόλη με το φεγγάρι στα μαλλιά» και «Η συμμετρία του κόσμου» από τους Μαριάνθη Μενεγάκη, Σγουρό Μανόλη και Ταβλά Γιώργο, έδωσε την σκυτάλη στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της κ. Hislop.

Η συγγραφέας μίλησε για την αφορμή και τον στόχο του βιβλίου της, την αγωνία και τον θυμό που πέρασε αναπόφευκτα μέσα σε αυτό. 


Σύμφωνα με την ίδια, η «Ανατολή» έχει ως σκοπό να αφυπνίσει τους συμπατριώτες της να μάθουν την ιστορία της Κύπρου και της Αμμοχώστου καθώς και να δοθεί επιτέλους μια λύση σε αυτό το μεγάλο ζήτημα. Ο τίτλος του μυθιστορήματος συμβολίζει την ελπίδα οτι στο προσεχές μέλλον οι Αμμοχωστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και πάλι στην πόλη τους.

Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η αναγόρευση της συγγραφέα σε επίτιμο δημότη και πρέσβειρα καλής θέλησης του δήμου μας. Παραλαμβάνοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ένα αναμνηστικό γλυπτό από τον δήμαρχο αποκάλυψε πως δεν ήταν ενήμερη για την κίνηση αυτή και πως αισθάνθηκε ιδιαίτερη τιμή.

Χαιρετισμό απέστειλε ο δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Γαλανός Αλέξης, ενώ ευχαριστήριο επίλογο απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Αλεξάκης Χάρης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το «Χρυσοπράσινο φύλλο» των Μίκη Θεοδωράκη και Λεωνίδα Μαλένη από τον Μιχάλη Κλώντζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............