ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ

Την παρέμβαση των αρμοδίων για τις παράνομες στάσεις λεωφορείων του ΚΤΕΛ επί του Βόρειου Οδικού Άξονα ζητά με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Μεταφορών και Δικτύων ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης.

Στο κείμενο της ερώτησής του μεταξύ άλλων τονίζει: «Οι στάσεις έχουν τοποθετηθεί σε μηδενική απόσταση από το οδόστρωμα, όντας παράνομες και τρομερά επικίνδυνες για τους επιβάτες και υποδεικνύονται οι απαλλοτριωθείσες περιοχές παραλλήλως του Β.Ο.Α.Κ., ως κατάλληλες για τη μεταφορά τους.
Οι υφιστάμενες επί του δικτύου στάσεις είναι όλες παράνομες, δίχως τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλούς εισόδου και εξόδου, φωτισμού, χώρου επιβίβασης και αποβίβασης, προστατευτικής νησίδας και χώρου αναμονής για τους επιβάτες των λεωφορείων. Δυστυχώς, εξαιτίας των παρανομιών αυτών έχουν προκληθεί θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και οι ζωές και η σωματική ακεραιότητα όλων μας θέτονται σε άμεσο κίνδυνο. Εκατοντάδες τα παραδείγματα συντοπιτών μας, που έχουν απολέσει μέλη των οικογενειών τους στην άσφαλτο του τραγικού αλλά κύριου σε χρήση οδικού άξονα.

Η βελτίωση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού Δικτύου αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Δαμαβολίτης με την κατατεθείσα ερώτησή του καλεί τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. και προτείνει να εγκριθούν κατάλληλες και ασφαλείς θέσεις στάσεων, οι οποίες να πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και τα απαιτούμενα από το Νόμο μέτρα ασφαλείας. Ευχή και ζήτημα όλων, ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο για την Κρήτη».

Ο κ. Δαμαβολίτης καταλήγοντας ρωτά τους υπουργους:
«• Είναι παράνομες οι υφιστάμενες στάσεις λεωφορείων, ναι ή όχι;
• Οι οδηγοί των υπεραστικών λεωφορείων που εμπλέκονται σε τροχαίο θανατηφόρο ατύχημα, θεωρούνται παραβάτες του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα, ναι ή όχι;
• Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην δημιουργία Στάσεων Υπεραστικών Λεωφορείων, στις απαλλοτριωθείσες περιοχές παραλλήλως του Β.Ο.Α.Κ;
• Εγγυάστε κύριοι υπεύθυνοι την ασφάλεια όλων μας στο οδικό δίκτυο της χώρας;».

http://www.rethnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............