Ημερίδα για την Αστρονομία οργανώνει η Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης (Α.Ο.Φ.Π.Κ.) την ερχόμενη Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα “Ανδρόγεω”. 

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και κατά τη διάρκειά της θα αναπτυχθούν επίκαιρα και ενδιαφέροντα αστρονομικά θέματα. Δεν απαιτούνται γνώσεις, αλλά μόνο ενδιαφέρον για την Αστρονομία.

Στόχος της ημερίδας είναι η γνωριμία και η εξοικείωση του ευρύ κοινού με την επιστήμη της Αστρονομίας.

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν οι καθηγητές του Παν. Κρήτης Δρ. Παυλίδου Βασιλική και Δρ. Στέφανος Τραχανάς,οι οποίοι θα αναπτύξουν τα θέματα “Κοσμικές Δομές” και “Το Φάντασμα της Όπερας”, αντίστοιχα.

Η Ημερίδα αποτελεί αναβίωση/συνέχεια παλαιότερων επιτυχημένων διοργανώσεων της Α.Ο.Φ.Π.Κ., οι οποίες είχαν την πρόθυμη ανταπόκριση και συμμετοχή του κοινού της πόλης,το οποίο απόλαυσε εξέχουσες προσωπικότητες του
χώρου,όπως τον καθηγητή Ι. Παπαμαστοράκη του Παν. Κρήτης και του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, τον Ακαδημαϊκό Στ. Κριμιζή, πρώην διευθυντή τομέα της ΝΑΣΑ,τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Ιωάννη Σειραδάκη, μέλος της διεθνούς ομάδας μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και ραδιοαστρονόμο και άλλους. 

Η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης,του Πανεπιστημίου Κρήτης και την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου “Λατώ”.