ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Επιβάρυναν οικονομικά τους γονείς και πήραν πίσω το Ατομικό Δελτίο Υγείας



Στις 24-9-2014 στάλθηκε στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έγγραφο στο οποίο δίνοντας συμπληρωματικές οδηγίες σχετικά με τα Ατομικά Δελτία Υγείας για τις τάξεις Β' και Γ' δημοτικού των μαθητών/τριών, καλούσε τους γονείς να συμπληρώσουν νέα για τα παιδιά τους. Σύμφωνα με αυτό τα παλιά είχαν λήξει και για να συμμετέχουν οι μαθητές/τριες στις αθλητικές και σχολικές δραστηριότητες έπρεπε να προσκομίσουν νέα, με καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης τις 31 Οκτωβρίου 2014.





Στις 15-10-2014 στάλθηκε νέο έγγραφο που ανακαλεί το προηγούμενο. Σύμφωνα με αυτό ανακαλείται το προηγούμενο και για τις τάξεις Β' και Γ' δημοτικού, δεν απαιτείται η προσκόμιση νέων Ατομικών Δελτίων Υγείας, αλλά θα ισχύσουν για τη σχολική χρονιά 2014-15, τα παλαιά Ατομικά Δελτία Υγείας, των οποίων η ισχύς είναι τριετής.
Φυσικά είναι σωστό που ανακλήθηκε το έγγραφο για τα Ατομικά Δελτία Υγείας στις Β' και Γ' τάξεις, αλλά δυστυχώς δεν ανακαλείται το έλλειμμα οργάνωσης, προγραμματισμού και σοβαρότητας με το οποίο αντιμετωπίζεται η παιδεία γενικότερα στη χώρα μας.
Δεν ανακαλείται η ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες γονείς, που μέσα σε τέτοια οικονομική κρίση αναγκάζονται να πληρώσουν γιατρούς για να βγάλουν νέα Ατομικά Δελτία Υγείας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν για την οποιαδήποτε αλλαγή έπρεπε να ενημερώνονται πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.
Δεν ανακαλείται το οικονομικό κόστος των γονέων που πλήρωσαν χρήματα σε ιδιώτες γιατρούς, αφού δεν είχαν το περιθώριο να κλείσουν ραντεβού στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα.


Δεν ανακαλείται η ταλαιπωρία χιλιάδων παιδιών που μέχρι σήμερα φοιτούν σε πληθωρικά τμήματα γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικός να χωρίσουν τα τμήματα σύμφωνα με το νόμιμο αριθμό μαθητών/τριών.
Δεν ανακαλείται η ταλαιπωρία χιλιάδων παιδιών και γονέων που μέχρι σήμερα φοιτούν σε σχολεία που δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα.
Κατερίνα Γεωργιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............