ΓΕΩΠΡΟΙΟΝΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΩΠΡΟΙΟΝΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 12 έως τις 24 Οκτωβρίου 2014 έκθεση με έργα καλλιτεχνών από δύο μοναδικές και συνάμα συγγενικές ορεινές περιοχές, τον Ψηλορείτη στην Κρήτη και το Τρόοδος στην Κύπρο.
 Οι καλλιτέχνες των δύο περιοχών, δίνουν σχήμα και πνοή στην πέτρα, το ξύλο και το χώμα φέρνοντας τη γη, τη λαϊκή τέχνη και την εικαστική δημιουργία σε συμφωνική αρμονία.


Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διακρατικού σχεδίου «Γεωπροϊόντα», όπου συμμετέχουν το ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων περιοχής Τροόδους.
 Σκοπός του σχεδίου είναι η προβολή και η σύνδεση με τις τοπικές οικονομίες του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη και του Γεωπάρκου Τροόδους. Το διακρατικό σχέδιο εντάσσεται και χρηματοδοτείται από τα τοπικά προγράμματα LEADER των δύο περιοχών.


Το «Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη» συστάθηκε το 2002 με πρωτοβουλία του ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, με την ταυτόχρονη είσοδό του στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και αργότερα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.
 Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Τροόδους διαπιστώνοντας την προστιθέμενη αξία που προσδίδει η οργανωμένη συγκρότηση ενός Γεωπάρκου και η συμμετοχή του σε παγκόσμιου κύρους δίκτυα έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Γεωπάρκου Τροόδους μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος.


Οργανωτής της έκθεσης είναι το ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Τροόδους.
Η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:30.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα: www.psiloritis-natural-park.gr, και στο τηλέφωνο 28340 31606.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-13:30 και 18:00-21:00 / Σάββατο και Κυριακή 09:00 - 13:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............