Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Οι ανοιχτές αγορές της πόλης του Ηρακλείου είναι γεμάτες χρώματα και μυρωδιές.



Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η λαϊκή αγορά του Σαββάτου μέχρι και πρίν απο 10 χρόνια ήταν στην παραλιακή οδό του Ηρακλείου στο ύψος της Νέας Αλικαρνασού. 
Κάθε Σάββατο η λιμενική αστυνομία έκλεινε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας απο Ηράκλειο για να πταγματοποιηθεί το μεγάλο παζάρι της πόλης. ( Πλέον γίνεται σε μια αλάνα στις Πατέλες ) αγγίζει σχεδόν τα όρια του αξιοθέατου. Και κάπως έτσι κάθε Σάββατο πρωί θα δεις τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων – και όχι μόνο -  με έναν χάρτη στο χέρι και το απορημένο βλέμμα του χαμένου να προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους  για να επισκεφτούν το μεγάλο παζάρι.
Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Φυσικά όπως σε κάθε άλλη λαϊκή αγορά θα βρεις πολλούς πάγκους με φρούτα, λαχανικά και λοιπά ζαρζαβατικά, στην πλειοψηφία τους από την κρητική γη. Θα βρεις και πάγκους με βότανα, με μέλι, με τυροκομικά προϊόντα, με ελιές διαφόρων ειδών, σε πολύ καλή ποιότητα και τιμές.


Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Ως εδώ, καμία έκπληξη. Μέχρι να δεις τους πάγκους με ρούχα και παπούτσια, πολλά εκ των οποίων είναι από εκποίηση μαγαζιών με επώνυμα είδη. Έτσι, μην ξαφνιαστείς αν βρεις επώνυμα αθλητικά παπούτσια, εσώρουχα ή ακόμα και ρούχα πολυτελών brands. Φυσικά τα «γνήσια» εναλλάσσονται με τις «μαϊμούδες» χωρίς να λείπει και το στοιχείο του απροσδόκητου: μπορεί να βρεις πάγκο με μεταχειρισμένα βιβλία που θα αγοράσεις για 3 ευρώ.


Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Κατά τα άλλα η «λαϊκή» των Πατελών είναι ένας πολύχρωμος μικρόκοσμος με την δική του ανθρωπογεωγραφία, με φωνές και τσίκνα από τα σουβλάκια, με τσιγγάνες με φαρδιές φούστες που διαλαλούν την πραμάτεια τους, με τις νοικοκυρές να σέρνουν τα καρότσια τους μέσα στο πλήθος και τους τουρίστες να προσπαθούν να αποτυπώσουν αυτό το χάος στις κάμερες τους. Αξίζει ένα πέρασμα, δεν νομίζεις;

Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


http://cretazine.com
ΦΩΤ ΑΡΧΕΙΟ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............