ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Πενήντα ιδιαίτερες αφίσες, που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό αφίσας που προκήρυξε το Μουσείο Τυπογραφίας των “Χανιώτικων νέων” θα παρουσιαστούν στην έκθεση “Μια αφίσα για την Τυπογραφία” που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Νεώριο Μόρο.
η βραδιά των εγκαινίων θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι για τα 20 καλύτερα έργα που επέλεξε η κριτική επιτροπή καθώς και χρηματικά βραβεία στους τρεις πρώτους νικητές. Προτάσεις εικαστικές, φωτογραφικές, γραμμικές, γραφιστικές, έργα φιλοτεχνημένα από την αρχή μέχρι το τέλος στο χέρι, εντυπωσιακά κολάζ, αφαιρετικά μίνιμαλ έργα… Οι αφίσες που έφτασαν στα χέρια της κριτικής επιτροπής ήταν συνολικά 235. 

Οι συμμετέχοντες, από κάθε γωνιά του πλανήτη, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Καναδάς, Λιθουανία, Λονδίνο (Αγγλία), Σόφια (Βουλγαρία), Φιnλανδία, Πάφος – Λεμεσσός (Κύπρος), Άνδρος, Βόλος, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κεφαλονιά, Τρίπολη, Ρέθυμνο, Ρόδος, Λάρισα, Πάτρα, Καβάλα, Βέροια, Χανιά, Χίος είναι οι χώρες και πόλεις διαμονής όσων συμμετείχαν. Ολα τα έργα που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό και δεν συμπεριλήφθηκαν στα 50 της έκθεσης θα προβάλλονται με προτζέκτορα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μάλιστα, στον χώρο της έκθεσης θα υπάρχει μία κάλπη, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίζουν το αγαπημένο τους έργο, ώστε στο τέλος της έκθεσης να αναδειχτεί και η “αφίσα του κοινού”.
Ο διαγωνισμός αφίσας του «Μουσείου Τυπογραφίας» των “Χανιώτικων Νέων” που ξεκίνησε φέτος, φιλοδοξεί να γίνει ένας ετήσιος διεθνής θεσμός αφιερωμένος σε μια από τις σπουδαιότερες, τις μεγαλύτερες εφευρέσεις όλων των καιρών: την Τυπογραφία. Και να δώσει έτσι, την ευκαιρία σε καλλιτέχνες απο όλον τον κόσμο να τιμήσουν με τα έργα τους μια ιδέα που κυριολεκτικά άλλαξε τα δεδομένα του κόσμου. Δύο οργανωμένες ξεναγήσεις στο Μουσείο Τυπογραφίας, για να μπορέσουν όλοι οι συμετέχοντες στην έκθεση να γνωρίσουν περισσότερα για την ιστορία, την εξέλιξη και τα μηχανήματα της Tυπογραφίας θα γίνουν την Τρίτη 5 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι και την Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 7 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. 
Το Μουσείο Τυπογραφίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας (Association of European Printing Museums) στον οποίο είναι μέλος, αλλά και τους χορηγούς επικοινωνίας: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και Ελευθεροτυπία, ATHENS VOICE, +Design, Enet, D-code 96.2 και Δίκτυο 91.5, που “ταξίδεψαν” την είδηση για τον διαγωνισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ευχαριστούμε επίσης τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων για την ευγενική παραχώρηση του Νεωρίου Μόρο για την πραγματοποίηση της έκθεσης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου και θα λειτουργεί κάθημερινά τις ώρες λειτουργίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............