ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης  στην περιοχή του Χανδρά στη Σητεία και λόγω του δυνατού αέρα πήρε γρήγορα διαστάσεις.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μετέβησαν στην περιοχή και στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα έσπευσαν δυνάμεις και από το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα, αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού, υπάλληλοι του Δήμου αλλά και εθελοντές από την περιοχή, ενώ επιχείρησε  και πυροσβεστικο ελικόπτερο . 



ΦΩΤ - ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούσαν μέχρια αργά 13 οχήματα της πυροσβεστικής με 33 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, αλλά στρατιώτες και εθελοντές.Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο ίδιος ο Διοικητής των Πυροσβεστικων δυνάμεων Κρήτης Δημήτρης Ραπανάκης.

Προς στιγμήν η φωτιά έδειχνε να απειλεί και τον οικισμό, ωστόσο χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και την μείωση της έντασης των ανέμων, ο κίνδυνος αυτός αποφεύχθηκε.  Η πυρκαγιά σύμφωνα με την πυροσβεστική έκαψε ελιές και θάμνους και δεν απειλεί την κατοικημένη περιοχή. Αργά το βράδυ οι φλόγες μαίνονταν στην κορυφογραμή.





ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............