30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Η Κρήτη του χθες, του σήμερα και του αύριο ζωντανεύει με χορούς, τραγούδια και μουσικές, με αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη.


Η Κρήτη του χθες, του σήμερα και του αύριο ζωντανεύει με χορούς, τραγούδια και μουσικές, με αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη. Πρόκειται για μια παράσταση όπου οι χορευτές, οι μουσικοί και οι τραγουδιστές περιορίζονται μέσα στα γεωγραφικά όρια που ανήκουν, τονίζοντας τις ξεχωριστές τοπικές παραλλαγές.
120 χορευτές και μουσικοί, απ' όλη την Κρήτη, ενώνουν το μεράκι τους και τις γνώσεις τους γύρω από τη μουσικο-χορευτική μας παράδοση, σ΄ ένα γλέντι τρικούβερτο προβάλλοντας το τοπικό χρώμα, αλλά και τη συλλογικότητα του κρητικού λαϊκού πολιτισμού. Χορεύουν τα συγκροτήματα του ΛΟΧ με μουσικούς τους Μαρτσάκη Αντώνη (βιολί), Μαρεντάκη Νίκο (λαούτο), Κοζωνάκη Κανάκη (λαούτο) και Μπάλτζάκη Φραγκίσκο. Επίσημοι καλεσμένοι μας οι: Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων, με τους μουσικούς Μενέλαο και Γιώργο Νταγιαντά, σχολές χορού Γεωργιλαδάκη από το Ηράκλειο με τους μουσικούς Κώστα Σαριδάκη (λύρα), Γιώργο Σαριδάκη (λαούτο) και Σταύρο Λουλούδη (λαούτο) και σχολές κρητικών παραδοσιακών χορών «Δημήτρη Καπαράκη» από το Λασίθι με το μουσικό συγκρότημα του Σωτήρη Χατζαντωνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............