Τι χρειαζόμαστε:
- βλίτα
- πατατούλες νέας εσοδείας
- μικρά τρυφερά κολοκυθάκια
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε νερό να βράσει σε απλωτή κατσαρόλα. Μόλις βράσει, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες, τις οποίες έχουμε πλύνει και τρίψει πολύ καλά και τα κολοκυθάκια ολόκληρα.
- Ύστερα από λίγα λεπτά, ρίχνουμε και τα βλίτα τα οποία έχουμε πλύνει καλά και έχουμε κόψει τα πολύ χοντρά κοτσάνια. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις κόβουμε κομάτια. Τα κολοκυθάκια, αν είναι πολύ μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα. Αλλιώς, τα κόβουμε κι εκείνα σε μεγάλα κομμάτια.
- Ρίχνουμε όσο λαδολέμονο θέλουμε.
ΠΗΓΗ: https://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου