ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΥΛΙΣΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΥΛΙΣΟΥ




Με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε μία άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα δόθηκαν την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς οι τίτλοι αποφοίτησης στους εκπαιδευόμενους του δεύτερου  έτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Τυλίσου.  


Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα γεμάτη με αισιόδοξα μηνύματα ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης απέμεινε επίσης τιμητικούς τίτλους στους μαθητές που πρόσφεραν στο σχολείο με κάθε τρόπο τα έτη της φοίτησής τους.



Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές που οι ενήλικοι μαθητές/τριες  του σχολείου, ευχαρίστησαν τους καθηγητές και μίλησαν για τις αναμνήσεις τους από τη φοίτησή τους, αλλά και τι το συγκεκριμένο σχολείο τους έχει προσέφερε στη ζωή τους. 
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Tυλίσου  καλύπτει την ανάγκη ενήλικων που δεν έχουν αποκτήσει τίτλο απολυτηρίου Γυμνασίου να τον αποκτήσουν. Πρόκειται για ένα «εναλλακτικό» σχολείο, που διαφέρει σημαντικά από το «τυπικό» σχολείο και ως προς το περιεχόμενο σπουδών και ως προς τη μεθοδολογία και τις διδακτικές τεχνικές. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών παρέχεται τίτλος απολυτήριου Γυμνασίου.




Οι κύριοι στόχοι του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι  να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνδεθούν με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους ανακτώντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.



Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας οι εκπαιδευόμενοι/ες δεν αποκτούν μόνο γνώσεις, αλλά και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Οι εκπαιδευόμενου υποστηρίζονται από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του σχολείου που περιλαμβάνουν σύμβουλο ψυχολόγο και ένα σύμβουλο σταδιοδρομίας.
Πολλά μαθήματα γίνονται έξω από το σχολείο σε χώρους πολιτισμικής αναφοράς (π.χ. μουσεία) ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............