ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Από τον «Μαυρογιαλούρο» στον Γκόρτσο και από τον «Θανασάκη τον Πολιτευόμενο» στην «Κυρία Δήμαρχο».

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

Αθάνατος ελληνικός κινηματογράφος, με σενάρια βγαλμένα από την ίδια την... πολιτική ζωή.  Αξέχαστα θα μείνουν τα πολλά «θα» του Λάμπρου Κωνσταντάρα που στο τέλος εισπράττει τα εύσημα από έναν... γάιδαρο.







ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ
Ανεπανάληπτος και ο «κομματάρχης» Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, που για το καλό της... κόρης του άλλαξε στρατόπεδο και πήρε πάνω του τον προεκλογικό αγώνα του Γκόρτσου. 




ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 288

Ποιος δεν θυμάται τον βουλευτή «καλοχαιρέτα», ο οποίος για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, είχε κάνει... βιομηχανία τα ρουσφέτια. 



Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Το δίδυμο Αυλωνίτη – Βασιλειάδου, το οποίο άφησε εποχή στον κινηματογράφο, διασταύρωσε τα ξίφη του για χάρη της δημαρχίας, με τις υποσχέσεις να πέφτουν... βροχή. Μία από τις αυτές ήταν να μην αφήσουν «τα χελιδόνια να μας κουτσουλάνε όλη μέρα».



ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ

Η ταινία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος (τον υποδύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά.


Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη (τον υποδύεται ο Παντελής Ζερβός). Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.



ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ

Η νεαρή κόρη εύπορης οικογένειας μεγαλομπακάληδων επιστρέφει από την Ελβετία, μετά το τέλος των σπουδών της παντρεμένη με έναν νεαρό επιστήμονα, τον Θανασάκη, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα αποφασισμένος να την "υπηρετήσει" ως πολιτικός. Με την οικονομική βοήθεια του κουνιάδου του κατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 


Γρήγορα όμως προκηρύσσονται νέες εκλογές και αποφασίζει να ξαναπολιτευτεί, απαιτώντας ξανά την οικονομική συμπαράσταση του κουνιάδου του, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως νέα προεκλογική εκστρατεία θα ήταν οικονομική αυτοκτονία. Αποσπώντας εκβιαστικά χρήματα όμως ξανακατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς την παραμικρή επιτυχία.



Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ

Η Ρένα Βαρλάμου (Ρένα Βλαχοπούλου), γυναίκα τετραπέρατη και καπάτσα, αναλαμβάνει την προεκλογική εκστρατεία του αρραβωνιαστικού της Περικλή Αράπη (Σταύρος Ξενίδης), ενός ταβερνιάρη που έχει ιδρύσει κόμμα και θέλει σώνει και καλά να γίνει βουλευτής. Προσπαθεί να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα αλλά δεν τα καταφέρνει και, όταν ο Περικλής δεν εκλέγεται, απογειώνεται η ίδια. 



Αιτία είναι ο ξαφνικός θάνατος του θείου της Ιάκωβου Μενεξέ, πολιτικού καριέρας, ο οποίος είχε επανεκλεγεί βουλευτής στο νησί τους. Ο Μενεξές την είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, ως επιλαχούσα, και η Ρένα παίρνει τη θέση του, γίνεται η πρώτη γυναίκα βουλευτής και αγωνίζεται ώστε να γίνουν κάποια σημαντικά έργα στον τόπο της.



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............