ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ



Υλικά: Γέμιση : 
1 ½ κιλό κολοκυθάκια πράσινα
½ κιλό φέτα
½ κιλό ξινομυζήθρα
5 αβγά ελαφρά χτυπημένα
λίγα φυλλαράκια δυόσμο
αλάτι
φύλλο
½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι βιτάμ ή λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι.
Εκτέλεση: 
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε, τα στύβουμε με το χέρι και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Στο μεταξύ, τρίβουμε τα τυριά και τα αναμειγνύουμε με τα χτυπημένα αβγά.
 Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα των τυριών, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και η γέμιση είναι έτοιμη.
Ετοιμάζουμε το φύλλο ως εξής: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με το βιτάμ ή το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που να ανοίγει φύλλο. Όταν είναι έτοιμη, κάνουμε μια μπαλίτσα, την σκεπάζουμε με λινή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να «ξεκουραστεί». Μοιράζουμε το ζυμάρι σε δύο τμήματα, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε δύο φύλλα και απλώνουμε το μεγαλύτερο σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτονται τα τοιχώματα και το φύλλο να βγαίνει απ’ έξω. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και την καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Συνδέουμε καλά το κάτω φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια, την χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.


ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............