Τι χρειαζόμαστε:
- 1.5 λίτρο γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο
- 2 κούπες χόντρο (πλιγούρι)
- αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Αφήνουμε το γάλα με λίγο αλάτι 2-3 μερες εκτός ψυγείου να ξυνίσει ή καμια βδομαδα μεσα στο ψυγείο!
- Βράζουμε το γάλα.
- Ρίχνουμε το αλάτι.
- Ρίχνουμε τον χόντρο και ανακατεύουμε συχνά, δοκιμάζουμε να δούμε πότε είναι ψημένο.
- Όταν το κουτάλι που το ανακατεύουμε στέκεται όρθιο στη μέση της κατσαρόλας είναι καλό το μείγμα.
- Το ρίχνουμε σε ενα ταψί και το αφήνουμε ένα βράδυ να κρυώσει καλά.
- Την επόμενη μέρα παίρνουμε κουταλιές και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Το βγάζουμε στον αέρα και τον ήλιο για να ξεραθεί και το γυρνάμε απαραίτητα 1 φορά την ημέρα.
- Όταν έχει ξεραθεί αρκετά αλλά κόβεται ακόμα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια... καθε μέρα πιο μικρά μέχρι να τον κάνουμε σχεδόν κόκους.
- Τον μαζεύουμε όταν ειναι εντελός ξηρός σαν παξιμάδι.
ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου