...του ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ - Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ... - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

...του ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ - Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ...


Ο άνθρωπος της τέχνης  πρέπει να είναι ανεξάρτητος και όχι δουλοπρεπής, προοδευτικός και όχι συντηρητικός, αντιεξουσιαστής που θα κινείται μεταξύ ανταρσίας και αναρχίας, καινοτόμος με συνεχείς πρωτοβουλίες, κοσμοπολίτης και όχι ξενόφοβος, εραστής της ζωής,  αναζητητής του νέου, του τυχαίου και του ανέλπιστου , αναχωρητής...
Οι υψηλές πιέσεις της συντηρητικής παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα φέρουν ομογενοποίηση των πολιτισμών και του τρόπου ζωής επιβάλλοντας μοντέλα κερδοσκοπίας και απληστίας εάν δεν βοηθήσομε τους λαϊκούς πολιτισμούς να ανθίσουν. Η ισοπέδωση θα πνίξει την ανθρώπινη φύση εάν δεν θεραπεύσομε την αρρώστια του κατεστημένου που καταπνίγει τις φωνές της Φύσης μέσα από τα τρομερά εργαλεία της θρησκείας που επιζητεί κοσμική δύναμη, της ανήθικης ηθικής , των αξιών του χρήματος και της κρατικοδίαιτης φιλοσοφίας της εξουσίας..


Η αύξηση του ελεύθερου χρόνου και η επικοινωνία διαφορετικών κοινωνιών μπορούν να οδηγήσουν σε πολιτισμούς που αφομοιώνουν, διαλέγουν, δανείζονται, διασταυρώνουν και δημιουργούν. Μια τέτοια φιλοσοφία αφήνει όλα τα λουλούδια να ανθίζουν. Αν δούμε τους λαϊκούς πολιτισμούς της ευρύτερης περιοχής που ζούμε θα διαπιστώσομε ότι η απομόνωση και η περιχαράκωση οδηγούν στην αδρανοποίηση από την μια και από την άλλη προσδίδουν μουσειακό χαρακτήρα στην παράδοση. Οι χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και των γύρω περιοχών της Κεντρικής Ασίας έχουν αξιόλογες παραδόσεις που όλες διαμορφώθηκαν μέσα από αλληλεπιδράσεις…εις τους αιώνες των αιώνων... Οι πολιτιστικές ανταλλαγές είναι  γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας. Μαθαίνοντας τις διαφορές γινόμαστε καλύτεροι σεβόμενοι ο ένας τον άλλο. Η αναγέννηση και ο μετασχηματισμός της κοινωνίας, η νέα σχέση με τη φύση και ο πολιτισμός δίνουν νέες ευκαιρίες για να βάζομε ζωή στα χρόνια μας.


Είναι γεγονός ότι οι οργανωμένες φτηνοτουριστικές συναλλαγές της βάρβαρης κονόμας, οι σπάταλες δημόσιες φιέστες και οι αλόγιστες κρατικές χορηγίες, οι κρασοκατανύξεις και οι φαγοπιοτούρες με τις κραυγές του μεγάλου σκύλου στον αλαλάζοντα όχλο πνίγουν τις φωνές της Φύσης.
 Εμείς πρέπει με ευλάβεια να προσκυνούμε τη φύση μελετώντας το κάλεσμα της. Την αρμονία της. Αυτή θα μας βοηθήσει να απελευθερώσομε τα καταπιεσμένα ανθρώπινα πάθη και τις αναγκαίες αλλά και φυσικές επιθυμίες με εκείνες που χαρίζουν νιάτα και ομορφιά στη ζωή.
Ας ψάξομε να βρούμε όμορφες ψευδαισθήσεις στους ήχους των αυλών και του άσκαυλου  του Διόνυσου!!!


                           Αλκοολικοί στα όνειρα
                           Κι αυτή η πανάρχαια πνοή
                           Κανένα μπλιό δεν συγχωρεί
                           Αφού της κλέβουν την ζωή…






 KEIMENO: ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΔΑΤΣΟΣ

ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ (JORGO STAY.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............