ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διάλεξη με θέμα: «H Ολοκληρωτική αξιολόγηση στην εκπαίδευση και η πολιτική της χρήση».

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, σας προσκαλεί σε διάλεξη, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου (53ο - 54ο Δημ. Σχ., οδός Παπανδρέου, αρ. 8).
Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Μαυρογιώργος, γνωστός για τις σημαντικές παρεμβάσεις του στον προβληματισμό σε επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «H Ολοκληρωτική αξιολόγηση στην εκπαίδευση και η πολιτική της χρήση».



Στην εισήγηση του θα υποστηριχθεί η άποψη ότι η αξιολόγηση, η οποία προωθείται, έχει τα χαρακτηριστικά μιας ολοκληρωτικής επιτήρησης και ελέγχου των εκπαιδευτικών, με απώτερο στόχο την περαιτέρω εγκαθίδρυση στην εκπαίδευση των αρχών και των πρακτικών της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς» των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Ο καθηγητής τεκμηριώνει τη θέση ότι το διακύβευμα δεν είναι αυτή καθαυτή η αξιολόγηση, όσο η επιχειρούμενη πολιτική για την καθιέρωση του σχολείου της αγοράς καταργεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Προτείνει τη συστράτευση όλων των δυνάμεων που επιζητούν την εμβάθυνση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαίδευση και στην κοινωνία για να αναχαιτισθούν οι συγκεκριμένες πολιτικές. Μετά τη διάλεξη θα απαντήσει σε ερωτήσεις, οι οποίες θα υποβληθούν από τους συμμετέχοντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............