ΠΑΛΑΙΛΩΝΙ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΠΑΛΑΙΛΩΝΙ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Το Παλαιλώνι (Τοπική Κοινότητα Κεφαλά - Δημοτική Ενότητα ΒΑΜΟΥ), ανήκει στον δήμο ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΧΑΝΙΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “το Παλαιλώνιον”. Έδρα του δήμου είναι οι Βρύσες και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.



Το Παλαιλώνι είναι ένα πολύ μικρό ορεινό χωριό στον όμορφο Αποκόρωνα, ακριβώς κάτω από το χωριό Κεφαλάς. Αποτελείται από κάποια παραδοσιακά σπίτια και μερικά καινούρια ακίνητα που χτίστηκαν από διάφορους τουρίστες που πραγματικά αγάπησαν αυτό το πολύ ήσυχο και καταπράσινο μέρος. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας



Το Παλαιλώνι είναι ένα θαυμάσιο γραφικό χωριό που κατάφερε να διατηρήσει την πλούσια τοπική αρχιτεκτονική και τις εντυπωσιακές παλιές εκκλησίες του χωριού , καθώς και τα πολλά παραδοσιακά πέτρινα σπίτια που παραμένουν στον κεντρικό δρόμο με τα μεγάλα δέντρα ευκαλύπτου που υπάρχουν κατά μήκος του χωριού.. Από κάθε μέρος του χωριού υπάρχει απεριόριστη θέα στο βουνό, ενώ σε ορισμένες περιοχές του χωριού υπάρχει πανοραμική θέα στη θάλασσα.







Post Top Ad

.............