ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου η πασχαλινή εκδήλωση για παιδιά που οργάνωσε η τοπική επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct».




Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά παιδιά τα οποία έφτιαξαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών πασχαλινές κατασκευές, χειροτεχνίες και ζωγράφισαν με θέμα το Πάσχα. Επίσης, στις 12:00 διεξήχθη το Κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά 8-12 ετών χωρισμένα σε ομάδες. Η νικήτρια ομάδα κέρδισε και το σχετικό έπαθλο.





Το Κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών είναι ένα γερμανικό έθιμο που απευθύνεται σε παιδιά, αφού το Πάσχα είναι για πολλούς Γερμανούς από τις σημαντικότερες γιορτές του χρόνου, όπως και για την Ελλάδα.
Στη Γερμανία όλα περιστρέφονται γύρω το αυγό και τα αυγά δίνονται στα παιδιά μαζί με άλλα πασχαλινά δώρα. Ειδικά για τα παιδιά η ημέρα του Πάσχα είναι μέρα χαράς, καθώς τους επισκέπτεται ο πασχαλινός λαγός και κρύβει σε κήπους και αυλές τα πασχαλινά αυγά. Τα παιδιά συμμετέχουν στο Κυνήγι των Αυγών και πρέπει να τα βρουν και να τα μαζέψουν στο καλάθι τους. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που έχει μαζέψει τα περισσότερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............