ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ - ΣΗΤΕΙΑ Η ΠΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ - ΣΗΤΕΙΑ Η ΠΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Όσοι εξερευνήσετε την περιοχή, θα διαπιστώσετε ότι η ανατολική Κρήτη παρέμεινε η πιο παρθένα περιοχή της Κρήτης, χαρακτηριστικό παράδειγμα άγριας ομορφιάς. Υπάρχουν 45 χωριά για να ανακαλύψετε στην περιοχή της Σητείας, μια περιοχή που φημίζεται για τη φιλοξενία της.Η πόλη ξαναχτίστηκε αμφιθεατρικά στην άκρη του κόλπου της Σητείας το 1870, αφού προηγουμένως είχε καταστραφεί από σεισμούς και πειρατές. Το Eνετικό φρούριο στέκεται ακόμα ψηλά στην πόλη, προσφέροντας μια μαγευτική θέα στον κόλπο. Είναι ιδιαίτερα όμορφο τα καλοκαιρινά βράδια, καθώς το κάστρο χρησιμοποιείται ως υπαίθριο θέατρο, ένας χώρος για τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κορνάρεια».


Η Σητεία είναι μια ζωντανή πόλη με περίπου. 11.000 κατοίκους. Η περιοχή είναι διάσημη για την μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας και των κρασιών της. Υπάρχουν πολλά τοπικά φεστιβάλ σε παραδοσιακό κρητικό στυλ που πραγματοποιούνται στα χωριά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα οποία αξίζει να παρακολουθήσετε, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη.Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη με αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον από τη Μινωική περίοδο και έπειτα. Υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθείτε με εύκολη πρόσβαση από τη Σητεία, όπως η Μονή Τοπλού, το τέταρτο σε μέγεθος Μινωικό Ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου, και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατα στο Παλαίκαστρο, την Ίτανο, την Πραισό και πολλά άλλα. Υπάρχουν δύο σημαντικά μουσεία στηin Σητεία,το αρχαιολογικό και το λαογραφικό, με πολλά εντυπωσιακά εκθέματα.




Η ίδια η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δική της όμορφη παραλία η οποία απλώνεται σε όλο το πλάτος του κόλπου αλλά και για πολλές άλλες απομονωμένες περιοχές με εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο ή λεωφορείο.
Για τον περιπατητή, οι λόφοι καλύπτονται με αρωματικά φυτά και εκατοντάδες όμορφα λουλούδια, ιδιαίτερα την άνοιξη.



 Μια ευκαιρία για να ανακαλύψετε απομακρυσμένα χωριά, να συναντήσετε τους κάτοικους, να δοκιμάσετε ελληνικό καφέ και το τοπικό ποτό την Τσικουδιά σε μικρά, καφενεία, συνοδευόμενη από απολαυστικούς μεζέδες. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε από τα χωριά με άδεια χέρια, καθώς οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι θα σας προσφέρουν ό,τι φρούτο είναι της εποχής, είτε πρόκειται για βερίκοκα στα τέλη της άνοιξης είτε σταφύλια στα τέλη Αυγούστου. Επισκεφτείτε τις εκκλησίες, και δείτε πως ζουν οι ντόπιοι κάτοικοι.



Η Ανατολική Κρήτη είναι ιδανική για όσους προτιμούν το περπάτημα, είτε πρόκειται για ένα σύντομο περίπατο ή μια καλή πεζοπορία! Υπάρχουν κάποιες διαδρομές μέσα και γύρω από τη Σητεία 
Περπατώντας κατά μήκος των τμημάτων του Ευρωπαϊκού ορειβατικού μονοπατιού Ε4 (το οποίο εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρης της Κρήτης), θα ανακαλύψετε μερικά από τα πιο όμορφα, άγρια τοπία. Οι λάτρεις των λουλουδιών θα εκπλαγείτε από τα όμορφα αγριολούλουδα που καλύπτουν την ύπαιθρο κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου. Επισης ατομα που ασχολούνται με τις καταδύσεις θα ανακαλύψουν ότι η περιοχή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. 










http://www.portobelis-crete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............