ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ



Ηχηρό “όχι” στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου στη Μεσόγειο με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω λένε φορείς και πολίτες από όλη την Κρήτη καλώντας παράλληλα σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σούδας, μπροστά από το σημείο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια.



Ηδη από τα Χανιά έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στην κινητοποίηση σχεδόν 50  κοινωνικοί φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, συνελεύσεις, σύλλογοι, κινήματα, συνδικαλιστικά σωματεία, Δήμοι, κόμματα, φοιτητές κ.ά. Το “παρών” στη συγκέντρωση αναμένεται να δώσουν πολίτες και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Ανώγεια που θα καταφθάσουν στη Σούδα με λεωφορεία.
Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσει από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και με προορισμό το λιμάνι της Σούδας ποδηλατοπορεία από τους “ποδηΛάτρεις” και μαθητές σχολείων.
Στη συγκέντρωση που θα γίνει στο λιμάνι εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναφερθούν τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που ενέχει η μέθοδος της υδρόλυσης για την καταστροφή των χημικών και η επιλογή της Μεσογείου ως περιοχή για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Παράλληλα, καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Ψαραντώνης, ο Αβυσσινός και τοπικά μουσικά σχήματα θα δώσουν συναυλία, ενώ θα συμμετέχουν και χορευτικοί σύλλογοι από τα Ανώγεια και την Αργυρούπολη.

http://www.haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............