ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟΨΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΟΜΗΝΙΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡOΓΕΩ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟΨΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΟΜΗΝΙΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡOΓΕΩ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου και ώρα  17:00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο - Ελ Γκρέκο - με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο συμπολίτης μας, σκηνοθέτης και sυγγραφέας κ. Γιάννης Σμαραγδής με θέμα "Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος με τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη".


Την εκδήλωση διοργάνωσε  ο Σύλλογος Πολιτιστικής Αναπτύξεως Ηρακλείου.
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος έζησε ανάμεσα στην Κρήτη και στο Τολέδο και τετρακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του Ελ Γκρέκο, του Έλληνα  (7 Απριλίου 1614), οι δύο πατρίδες η Κρήτη και το Τολέδο, έχοντας  κηρύξει το 2014 έτος Γκρέκο διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων προς τιμή του.



Στο  Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί  η έκθεση «Ο Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης» και επίκεντρο θα έχει τους δύο του πίνακες τη «Βάπτιση του Χριστού» και την «Άποψη του όρους Σινά», που εκτίθενται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης θα μεταφερθούν, κυρίως από την Ιταλία.
Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής σκηνοθέτησε το 2007 την κινηματογραφική ιστορική ταινία El Greco (στα ελληνικά Ελ Γκρέκο), σε σενάριο δικό του και του Τζάκι Παβλένκο. Η «Αναφορά στον Γκρέκο», ήταν το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα - Κρητικού συγγραφέα το οποίο άρχισε να γράφεται το φθινόπωρο του 1956. 



ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............