Περιγραφή
Μια Κρητική συνταγή για αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο.
Τι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
1)
Τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο
2)
και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και
πιπέρι
3)
καθώς και 2 ποτήρια νερό.
4)
Όταν ψηθεί σχεδόν το κρέας, ρίχνουμε τα μαρούλια
χοντροκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
5)
Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
6)
Για το αβγολέμονο χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια καλά,
7)
προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους
8)
και αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε και το χυμό λεμονιών.
9)
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού
στο αυγολέμονο,
10)
αδειάζουμε όλο το διάλυμα στην κατσαρόλα και κουνάμε
να πάει παντού.
11)
Σερβίρουμε το φαγητό αφού κρυώσει λίγο.
ΠΗΓΗ: www.sintagespareas.gr/
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου