ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΤΖΕΔΙΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ... ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΤΖΕΔΙΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ... ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού η παραχώρηση της χρήσης του φρουρίου Ιτζεδίν στον Δήμο Χανίων.
Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός σε αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα “Προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του Φρουρίου Ιτζεδίν”.





Στην απάντησή του ο υφυπουργός, αφού αναφέρεται στο ιστορικό του θέματος καταλήγει:
«Αναφορικά με την παραχώρηση χρήσης του Φρουρίου Ιτζεδίν στον Δήμο Χανίων από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ Α.Ε), σας ενημερώνουμε ότι αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».
Σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του κ. Βιρβιδάκη υπενθυμίζει ότι σε απάντησή του, σε αναφορά του κ. Βιρβιδάκη, ο υπουργός Οικονομικών διαβιβάζει την με α.π. 1005/10-2-2014 απαντητική επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. κ. Γρηγορίου Δούνη προς τον Δήμο Χανίων, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:


«Τέλος επισημαίνουμε, ότι κάθε περίπτωση παραχώρησης της χρήσης δημοσίων ακινήτων από την εταιρεία μας προς Ο.Τ.Α. προωθείται, εφόσον προσκομίζεται προς τούτο αίτημα του Δήμου συνοδευόμενο από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία θα αποδέχεται τον ως άνω περιγραφόμενο τρόπο καθαρισμού ανταλλάγματος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προσκομίζεται σχετική προμελέτη του προτεινόμενου έργου, που θα αναφέρεται το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης αυτού καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησής του.
Σημειώνεται, ότι προ πάσης απόφασης παραχώρησης εξετάζεται κατά προτεραιότητα, αφενός τυχόν αναγκαιότητα κάθε δημοσίου ακινήτου για κάλυψη κρατικών στεγαστικών αναγκών αφετέρου τυχόν επιλογή αυτού σε πρόγραμμα αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ».







  ΠΗΓΗ:http://www.haniotika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............