ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μια μικρή γιορτή στήθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου για την υποδοχή τωνπρώτων επισκεπτών της θερινής σεζόν με πτήση τσάρτερ



Φωτογραφίες Image Services
«Ποδαρικό» στην Κρήτη έκαναν από την Γερμανία 150 τουρίστες τους οποίους υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας κ.α. Οι πρώτοι τουρίστες που «άνοιξαν» τη φετινή τουριστική σεζόν έγιναν δεκτοί με χαρά, με παραδοσιακό κέρασμα, εδέσματα (ξεροτήγανα, ρακί, κ.α.) σε εκδήλωση υποδοχής που οργάνωσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων που τα παριστάμενα μέλη της έδωσαν τοπικό «χρώμα» με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.
«Οι Γερμανοί τουρίστες μας έκαναν «ποδαρικό» φέτος, όπως και πέρυσι. Η ευχή όλων μας είναι-με βάση και τα μηνύματα που έχουμε- ότι και φέτος για το νησί μας θα υπάρξει μια καλή τουριστική σεζόν» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Παράλληλα ο κ. Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν ενώ έκανε αναφορά στην αποτελεσματική καμπάνια της Περιφέρειας για την διεθνή προβολή του νησιού μας.
«Υποδεχτήκαμε με χαρά τους πρώτους τουρίστες που εγκαινίασαν την νέα τουριστική σεζόν και είναι σημαντικό που ένιωσαν αυτή την χαρά της υποδοχής και της πατροπαράδοτης φιλοξενίας του νησιού μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης. Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας πρόσθεσε, ότι, πέρα από τους 150 Γερμανούς τουρίστες που έκαναν «ποδαρικό» σήμερα, μέχρι το βράδυ θα ακολουθήσουν άλλες δυο πτήσεις από Γερμανία και Λονδίνο. Ο ίδιος παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την υποδοχή-συνεργασία αλλά και την διεθνή προβολή της Κρήτης, εκτιμώντας ότι και φέτος το Ηράκλειο και η Κρήτη θα «κλείσει» τουριστικά με θετικό πρόσημο.



Γερμανοί ή Άγγλοι θα κάνουν φέτος το ποδαρικό της νέας τουριστικής σεζόν στην Κρήτη. Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με την Germanwings της easy jet αρχίζουν σιτς 30 Μαρτίου ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι πτήσεις της Aegean Airlines και της Jet-2.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” έχει κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για να υποδεχθεί το μεγάλο κύμα των τουριστών που περιμένουμε και φέτος από όλες τις χώρες και σημείωσε: “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου 2.800.000-2.900.000 επισκέπτες.



Αρχίζουμε με πληρότητες έως 60%

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πελεκανάκη πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων τον Απρίλιο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία θα είναι της τάξης του 30%-40%.
Τον Μάιο θα ξεπεράσουν το 60% ενώ από τον Ιούνιο και όλους τους μήνες αιχμής θα φθάσουν το 100%.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Νίκος Χαλκιαδάκης έχει επισημάνει στην “Π”:
Ολη η σεζόν θα κυλήσει με υψηλές πληρότητες και πάρα πολλά ξενοδοχεία έχουν σταματήσει τις κρατήσεις γιατί δεν έχουν πλέον δωμάτια να διαθέσουν”. 
“Ιδιαίτερα από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο στην Κρήτη” σημείωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων προσθέτοντας ότι και φέτος υπάρχουν overbookings, κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε γιατί μπορεί να λειτουργήσει μπούμερανγκ στον τουρισμό. 
Όσον αφορά στη ρώσικη αγορά, οι τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι η κατάσταση σύντομα θα ομαλοποιηθεί και θα επισκεφθεί όπως αρχικά αναμενόταν την Κρήτη μεγάλος αριθμός Ρώσων τουριστών.





Γιατί προτιμούν οι Ρώσοι την Ελλάδα

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζονται σε έρευνα του γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας για τους λόγους που οι Ρώσοι προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές.
•Το 74% των Ρώσων έρχεται για χαλάρωση, ήλιο και θάλασσα, το 52% για περιηγητικό τουρισμό και ένα 13% για αγορές.
•Ως προς την οργάνωση του ταξιδιού στην Ελλάδα, το 68% το οργανώνει μέσω tour operator ή ταξιδιωτικού γραφείου και μόλις το 18%, κινείται μεμονωμένα.
•Η επιλογή προορισμού, γενικά προς όλες τις χώρες, γίνεται κυρίως μέσω ενημέρωσης από τουριστικά sites (70%) και συστάσεων φίλων και συγγενών (68%), η αναζήτηση και η οργάνωση του ταξιδιού γίνεται μερικούς μήνες πριν για το 35% ή περίπου έναν μήνα πριν για το 29% και η απόφαση για επιλογή προορισμού γίνεται σε διάστημα λίγων ημερών.


•Ο προορισμός επιλέγεται κυρίως λόγω καλού καιρού 64%, καλής σχέσης αξίας προς τιμή 53%, συστάσεων φίλων και συγγενών 36% και πολιτικής σταθερότητας 26% για τις ηλικίες 18-34. Για τις ηλικίες 35-55, τα κριτήρια είναι τα ίδια ιεραρχικά, πλην του τελευταίου, καθώς οι μεγαλύτεροι δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο επίπεδο υπηρεσιών στον προορισμό, έναντι της σταθερότητας.
•Οι νεότεροι επιλέγουν ξενοδοχείο κυρίως λόγω καλή τιμής, καλών κριτικών στο internet, ποιότητας φαγητού, και εγγύτητας στην παραλία. Οι μεγαλύτεροι, πρωτίστως βάσει κριτικών στο internet, επιπέδου υπηρεσιών στο ξενοδοχείο, εγγύτητας στην παραλία και ποιότητας φαγητού.
•Το 44% επιλέγει πακέτα all ainclusive, κυρίως σε τετράστερα ξενοδοχεία (44%), μετά πεντάστερα (34%). 






•Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ως ιδανικό κόστος, για ένα άτομο, για μία εβδομάδα, με πτήσεις, μετακινήσεις και ημιδιατροφή 15.000-25.000 ρούβλια, για αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και μεταφορικά άλλα 5.000 ρουβλια για έξοδα στον προορισμό και για εκδρομές. Συνολικά 25.000 με 35.000 ρούβλια, δηλαδή περίπου 500 με 700 ευρώ, με σημερινές τιμές. 


Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............