-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
ΚΟΥΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. κουκιά μουσκεμένα για 8-10 ώρες και ξεφλουδισμένα
1 ½ φ. λάδι (από το καλό το δικό μας)
2 κουταλάκια πελτέ
3 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό.
1 κουταλάκι κύμινο
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα κουκιά σε μπόλικο νερό για μισή ώρα. Τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κουκιά για 5- 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, το αλάτι. Και ακόμα ένα φλιτζάνι νερό. Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε 30 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου