ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ... ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΟ Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ... ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΟ Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ

Με δραματική χρονοκαθυστέρηση καλύπτονται επιτέλους τα κενά στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου που μέχρι σήμερα ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξακολουθεί να ... υπολειτουργεί αφού μαθήματα γίνονται μόνο στην Α' τάξη του δημοτικού. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το υπουργείο εκταμίευσε τις πιστώσεις για την κάλυψη των κενών σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση που έλαβε η Περιφερειακή Διοίκηση Εκπαίδευσης Κρήτης ωστόσο εκκρεμμούν οι επίσημες διαβεβαιώσεις.


Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ο Υπουργός κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος υπέγραψε απόφαση για την πλήρωση των κενών του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Ευρωπαϊκό Σχολείο. Οπως ενημέρωσε ο Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος τον Βουλευτή τις αμέσως επόμενες μέρες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει το σχολείο χωρίς επιπλέον προβλήματα και καθυστερήσεις .

Υπενθυμίζεται ότι πριν απο μερικές εβδομάδες οι γονείς των μαθητών του Ευρωπαϊκού Σχολείου είχαν καταθέσει εξώδικο ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας το διδακτικό προσωπικό του σχολείου αποτελείται από τη Διευθύντρια, την Υποδιευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την Υποδιευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει ένας μόνο δάσκαλος για όλο το ελληνόφωνο δημοτικό, ο οποίος διδάσκει μόνο την Α' τάξη, ενώ για το αγγλόφωνο τμήμα του σχολείου, δεν υπάρχει κανείς δάσκαλος ! Τα πρωτάκια του αγγλόφωνου σχολείου, κάνουν μάθημα με την Α' τάξη του ελληνόφωνου σχολείου. Οι υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού, απλά δεν λειτουργούν !

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπάρχουν 3 φιλόλογοι, 1 καθηγητής πληροφορικής, 1 γυμναστής και 1 οικονομολόγος. Ακόμα περιμένουμε συνολικά το διορισμό 2 νηπιαγωγών, 5 δασκάλων για το ελληνόφωνο δημοτικό, 4 για το αγγλόφωνο δημοτικό, 2 μαθηματικών, 2 καθηγητών εικαστικών, 2 καθηγητών μουσικής, 1 θεολόγου και τουλάχιστον 7 καθηγητών ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Ιταλικών). Χαρακτηριστικό του αρνητικού κλίματος που επικρατεί, είναι ότι από την αρχή της χρονιάς, έχουν φύγει από το σχολείο 30 παιδιά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............