1η ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

1η ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ

Μία μοναδική γνωριμία με τον κόσμο των πτηνών συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Χανιώτες που θα βρεθούν το ερχόμενο Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στη αίθουσα “Σαμπιονάρα” στο παλιό λιμάνι Χανίων.
Η 1η έκθεση πτηνών συντροφιάς από τη “Λέσχη Ορνιθολογίας Χανίων” αποτελεί πραγματικότητα. Περισσότερα από 550 καναρίνια, που θα είναι και το 90% των εκθεμάτων, αλλά και εξωτικά πουλιά, αγριοπούλια  και όχι μόνο θα παρουσιαστούν στο κοινό από τη δραστήρια Λέσχη.





«Αφού φτιάξαμε τον Σύλλογό μας θέλαμε να κάνουμε μία έκθεση γνωριμίας με τον κόσμο στα Χανιά. Ηταν ένα μεγάλο στοίχημα για μας  και τα καταφέραμε. Οπου και αν απευθυνθήκαμε βρήκαμε ανοικτές πόρτες σε μαγαζιά, επιχειρήσεις, στον Δήμο με αποτέλεσμα αυτό που ήταν αδύνατο πριν από λίγους μήνες τώρα να πραγματοποιείται», μας εξηγεί ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Σταύρος Ψαρουδάκης. Συνολικά 35 Χανιώτες συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν ένα δείγμα της δουλειάς τους στους επισκέπτες που θα περάσουν από τη “Σαμπιονάρα”.
Τί θα δουν οι επισκέπτες που θα περάσουν από την έκθεση ρωτάμε τον αντιπρόεδρο της Λέσχης κ. Μανώλη Νικολουδάκη. «Σαν θέαμα είναι κάτι εντυπωσιακό και ξεχωριστό που αν δεν έρθει να το δει ο καθένας δεν θα μπορεί να καταλάβει», αναφέρει.
«Η εκτροφή πτηνών συντροφιάς ή διαφορετικά οικόσιτων πτηνών αποτελεί μία μικρή ιεροτελεστία για τον ιδιοκτήτη τους. Αφιερώνει πολλές ώρες για τη φροντίδα, την προστασία, την αναπαραγωγή τους. Εχοντας 3 -4 πουλάκια, που το κόστος συντήρησής τους είναι πολύ μικρό, μπορείς να ξεχνιέσαι από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αποκτάς ψυχική ηρεμία και ξεκουράζεσαι», λέει ο κ. Νικολουδάκης, ενώ ο ταμίας του Συλλόγου κ. Κώστας Τουμπανάκης τονίζει πως «η ενασχόληση με τα πτηνά σε βοηθάει να ξεφύγεις λίγο από τον καναπέ, το διαδίκτυο, την τηλεόραση. Οταν έρθει κάποιος στην έκθεση θα μπορεί να λύσει πολλές απορίες για το πουλάκι που έχει στην αυλή του ή στο μπαλκόνι του. Πώς θα το προστατεύσει από τα ρεύματα, πώς θα το κάνει  μπάνιο, τι να το ταΐσει;».
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τα εκθέματα από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.
«Αυτό που πραγματικά “εξιτάρει” τον εκτροφέα είναι ότι δουλεύοντας μία συγκεκριμένη ράτσα μπορείς να την φτάσεις στο τέλειο. Δηλαδή, μέσα από την αναπαραγωγή να κάνεις τέτοια ζευγαρώματα που την επόμενη χρονιά να έχεις βελτιώσεις κατά πολύ τη ράτσα σου», τονίζει ο κ. Ψαρουδάκης.
Ανάλογες εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως μας υπογραμμίζουν τα μέλη της Λέσχης Ορνιθολογίας Χανίων, αποτελούν πραγματικά πολιτιστικά γεγονότα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκθετών και χιλιάδων επισκεπτών.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............