ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΜΕΛΑΒΙΖΙΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΜΕΛΑΒΙΖΙΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τη συνεχή βελτίωση στην παραγωγή του σπιτικού κρασιού, θέτει ως στόχο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου που διοργανώνει μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί.


Μέσα από την εκδήλωση, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γωνιών Μαλεβιζίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει στόχο να αναδείξει την παραγωγή ποιοτικού και σωστού κρασιού, αλλά και να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για το πώς μπορεί να φτιάξει ένα γνήσιο σπιτικό κρασί που θα ξεχωρίζει. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προσκληθεί προσωπικότητες από το χώρο του οίνου και της εστίασης προκειμένου να ενημερώσουν για τις διαδικασίες οινοποίησης, αλλά και όλα τα στάδια ως την τελειότητα του κρασιού.



Στη διάρκεια της εκδήλωσης πρόκειται να τοποθετηθούν ο Διευθυντής της Σχολής Kappa Studies Γιώργος Τριανταφύλλου, ο οινοποιός Λάζαρος Αλεξάκης, ο Γεωπόνος Δημήτρης Τσουέπης,ο Sommelier Γιώργος Καλαϊτζάκης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζωρακης.Στη συνέχεια των εισηγήσεων, πρόκειται να ακολουθήσει γευσιγνωσία και αξιολόγηση σπιτικών κρασιών, όπου θα απονεμηθούν Χρυσές, Ασημένιες, Αργυρές διακρίσεις και έπαινοι. Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν για το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, καθώς και την επίγευση των κρασιών τους, αλλά και θα μυηθούν στην τέχνη της άρτιας και ποιοτικής οινοποίησης.Τα κρασιά που θα λάβουν μέρος θα είναι εσοδείας 2013(ακόμα και αν δεν έχουν μεταγγιστεί στο ξύλινο βαρέλι).Τα δείγματα των κρασιών θα πρέπει να δοθούν έως τις 11:00 το πρωί.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην εκδήλωση και το διαγωνισμό, αλλά και να μυηθούν στη μαγεία του κρασιού, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου του μεθυστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............