Ανοιξε τις πύλες της η έκθεση βιβλίου στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ανοιξε τις πύλες της η έκθεση βιβλίου στα Χανιά


“Παράθυρο” στον μαγικό κόσμο της γνώσης ανοίγει για 8η συνεχή χρονιά η έκθεση βιβλίου Χανίων που ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώνεται στις 16 Αυγούστου, στην πλατεία Κατεχάκη (Ενετικό λιμάνι).
Στη φετινή έκθεση μετέχουν έξι βιβλιοπωλεία της πόλης και είναι αφιερωμένη στο ιστορικό βιβλιοπωλείο “Πετράκη” που άνοιξε το 1905 και κλείνει φέτος.


«Την περίοδο της καραντίνας ο κόσμος στράφηκε στο βιβλίο, προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσα από αυτό» τόνισε ο κ. Χρήστος Μαχαιρίδης από το βιβλιοπωλείο “Έρεισμα”. Ο ίδιος τόνισε πως παρότι για διάφορους λόγους και οικονομικούς έχουν κλείσει στα Χανιά τα τελευταία χρόνια 7 βιβλιοπωλεία, παραμένουν ενεργά 24 σε αριθμό που είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός.

«Το βιβλίο αντέχει και θα αντέξει για πολλά χρόνια γιατί ο κόσμος το αγαπάει θέλει να το κρατήσει, να το ξεφυλλίσει να το μυρίσει, μπαίνει μέσα στο βιβλιοπωλεία και λέει πως “δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή τη μυρωδιά” από τα παιδικά του χρόνια» σημείωσε η κ. Ελένη Τενεκετζή από το βιβλιοπωλείο Koukoubook.


Αναφορικά με το κατά πόσο τα παιδιά είναι κοντά σήμερα στο βιβλίο σε μια εποχή μεγάλων τεχνολογικών πειρασμών (tablet, κινητά) η βιβλιοπώλης επισήμανε πως «τα τελευταία χρόνια γίνεται καλή δουλειά στα σχολεία με τη φιλαναγνωσία. Στην ηλικία των 10 – 11 χάνουμε κάποιους αναγνώστες μας αλλά αν μπει το “σποράκι” κάποια στιγμή θα φυτρώσει». 

Ερωτηθείσα για το τι θα πρέπει να κάνει ο γονιός για να καλλιεργήσει την αγάπη για το διάβασμα στο παιδί η κ. Τενεκετζή απάντησε πως «το πιο σημαντικό είναι οι ώρες στο βιβλιοπωλείο και στη δανειστική βιβλιοθήκη! Έτσι το παιδί θα αγαπήσει το βιβλίο και στη συνέχεια είναι σημαντικό να διαλέξει μόνο του το βιβλίο που θέλει, ακόμα και αν δεν κάνει τη σωστή επιλογή».

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων παρουσιάσθηκε χθες και το βιβλίο της Μαρίας Κωνσταντοπούλου. “Ο (γ)ιός και η κορώνα του φόβου”. Μια διαδραστική παρουσίαση που όπως σημείωσε η συγγραφέας «αποτελεί μια προσπάθεια να δούμε όλοι και ειδικά τα παιδιά το θέμα του κορωνοιού. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και θέλω να περάσω το “ουδέν κακόν αμιγές καλού”. 

Να καταφέρουμε δηλαδή να βγάζουμε το καλό από το κακό. » Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία των βιβλιοπωλείων με το Δήμο Χανίων.

πηγη ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............