Η Αρχαία Απτέρα “φορά” τα καλά της - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Η Αρχαία Απτέρα “φορά” τα καλά της

Η ανασκαμμένη αρχαία πόλη της Απτέρας έρχεται στο φως, στις 24, 25 & 26 Ιουλίου, από τις 21.00 έως 00.00
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχαιολογίας, έπειτα από ειδικό σχεδιασμό θα φωταγωγηθούν μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, όπως οι κλειστές και ανοιχτές δεξαμενές, τα λουτρά, η ρωμαϊκή οικία, και το αρχαίο θέατρο.


Η περιήγηση των επισκεπτών στον χώρο θα πραγματοποιείται μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές, οι οποίες διαμορφώνονται στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου ανάδειξης της αρχαίας Απτέρας και διασυνδέουν τα μνημεία μεταξύ τους.
Η εκδήλωση θα αναδείξει τόσο τα φωτισμένα με ιδιαίτερο τρόπο μνημεία, όσο και τη μοναδική τους φυσική θεατρική σκηνογραφία. Σχεδιασμός φωτισμού:Κώστας Μπεθάνης, σχεδιασμός διαδρομών περιήγησης: Κατερίνα Τζανακάκη, Νίκος Χατζηδάκης, Ισίδωρος Πλακωτάρης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα γίνεται με δελτία εισόδου. 

Συνδιοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ/Δήμος Χανίων. Η κράτηση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 06 Ιουλίου στις 18:00 για περιορισμένα δελτία εισόδου από το www.ancientaptera.gr. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του αρχαιολογικού χώρου.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............