Ιστορικό Μουσείο: Η Μάχη της Κρήτης. Ωρίων, η γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ιστορικό Μουσείο: Η Μάχη της Κρήτης. Ωρίων, η γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου

Η Μάχη της Κρήτης

ΩΡΙΩΝ
H γερμανική επιχείρηση για την κατάληψη του Ηρακλείου



Τον Μάιο του 1941 η Κρήτη αποτελούσε το τελευταίο διαφιλονικούμενο τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Για τις δυνάμεις του Άξονα ήταν ο τελευταίος στόχος που θα ολοκλήρωνε τη βαλκανική εκστρατεία, για τους Συμμάχους το τελευταίο προγεφύρωμα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και για την ελληνική κυβέρνηση η ύστατη ευκαιρία να διατηρήσει υπό τον έλεγχό της ελληνικό έδαφος προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα.

Όταν στις 20 Μαΐου τα πρώτα κύματα των γερμανών αλεξιπτωτιστών έπεσαν στο νησί, όλος ο κόσμος έστρεψε την προσοχή του στη σύγκρουση αυτή που επρόκειτο να αναδειχθεί σε ένα από τα «διάσημα» επεισόδια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τη Μάχη της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της 79ης επετείου της Επιχείρησης Ερμής (Unternehmen Merkur), το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης «θυμάται» εκείνες τις μέρες του ’41 με ένα βίντεο-αφιέρωμα, το οποίο εστιάζει στη γερμανική επίθεση εναντίον του Ηρακλείου, την επιχείρηση Ωρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............