Ο καθοριστικός ρόλος των πέντε θεσμών και η συνεργασία με τους νέους του χωριού θα οδηγήσουν τα Ανώγεια στη νέα εποχή - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ο καθοριστικός ρόλος των πέντε θεσμών και η συνεργασία με τους νέους του χωριού θα οδηγήσουν τα Ανώγεια στη νέα εποχή

Επιστολή στην ΑΝΩΓΗ
του Βασίλη Καλέντη, Οδοντίατρου
(τέως πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων κατά την περίοδο 1975-1985)
«Πριν έξι μήνες περίπου η έγκριτη και με μεγάλη αναγνωσιμότητα ηλεκτρονική σας εφημερίδα με φιλοξένησε σε μια μακροσκελή επιστολή μου σαν πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων για μια δεκαετία(1975-1985) και θερμά σας ευχαριστώ για αυτό. Τώρα θα ήθελα πάλι να σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε μερικά σχόλια και θέσεις μου για το θλιβερό και τραγικό γεγονός που χτύπησε πάλι το χωριό μας.

Αφορμή για αυτό είναι ότι όλες αυτές τις μέρες οπουδήποτε βρέθηκα, όλοι με ρωτούσαν τι έγινε πάλι στο χωριό σου, τα Ανώγεια.
Πιστεύω ειλικρινά ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ή να αμφιβάλει αυτόν τον ευλογημένο και πολύπαθο τόπο με την τόση μεγάλη ιστορία, τους άπειρους αγώνες για την ελευθερία (3 ολοκαυτώματα) , τον μακροχρόνιο πολιτισμό, τις πανανθρώπινες αξίες-φιλοπατρία,δημοκρατία,δικαιοσύνη,εντιμότητα,φιλοξενία,αλληλεγγύη-που ήταν, είναι και θα είναι στο DNA αυτής της κοινωνίας.
Πρέπει όμως να πούμε και την πικρή αλήθεια. Έγινε πριν λίγες μέρες ένα τραγικό γεγονός. Χάθηκαν 2 ζωές. Χάθηκαν 2 άνθρωποι. Ο πόνος και η θλίψη δεν θα σβήσουν ποτέ για πολλούς ανθρώπους. Συγχρόνως, όμως, έγινε άλλο ένα (ίσως) μεγαλύτερο έγκλημα. Τραυματίστηκε θανάσιμα το κύρος και η φήμη αυτού του μαρτυρικού και ιστορικού τόπου και αυτό θα αργήσει να επουλωθεί.
Εδώ μπαίνει το ερώτημα: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ.
Η απάντηση είναι απλή. “Χωρίς κανένα λόγο”. Ίσως μια κακή στιγμή, μια νεανική τρέλα, ένας άρρωστος εγωισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............