Εργαστήρι Ψυχοδράματος στα Χανιά, με την Δανάη Χορομίδου, στις 6 και 7 Ιουνίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Εργαστήρι Ψυχοδράματος στα Χανιά, με την Δανάη Χορομίδου, στις 6 και 7 Ιουνίου


«Σύνδεση με τον εαυτό μου και τους άλλους»
Εργαστήρι Ψυχοδράματος-Προσωπικής Ανάπτυξης
Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
 Χανιά, Κρήτη, Πολυχώρος Ραδάμανθυς



Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους, να εκφραστούμε, να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας, να μοιραστούμε στην ομάδα!

Σάββατο 6 Ιουνίου (ώρες 17.00-22.00)
& Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 (ώρες:11.00-14.30)

Πολυχώρος Ραδάμανθυς, Γεωργίου Ξέπαπα 7, Χανιά Κρήτης
Ένημέρωση-εγγραφές: 6983 091 058   και  ekd.radamanthys@gmail.com


Συντονίστρια: Δανάη Χορομίδου, ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια, επόπτρια & εκπαιδεύτρια ψυχοδράματος, info@psixokinisi.gr

Απευθύνεται
Σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν το ψυχόδραμα και  ενδιαφέρονται για την προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της ομάδας.

Λίγα λόγια για την συντονίστρια του εργαστηρίου

Η Δανάη Χορομίδου σπούδασε ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτηκε στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ), (πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργ/σμών Ψυχοδράματος (FEPTO). Στην 5ετή εκπαίδευσή της ως Ψυχοδραματίστρια, μεγάλη επίδραση άσκησε ο Dr.Max Clayton, ο οποίος υπήρξε μαθητής των J.L.Moreno και Z.T.Moreno, και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συνεχιστές της ψυχοδραματικής φιλοσοφίας και πρακτικής του Moreno. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στο Playback Theatre– αυτοσχέδιο θέατρο, από τους Z.Andras και  B.Tihamer, μέλη της Ουγγρικής Εταιρίας Ψυχοδράματος και Playback Theatre. Είναι ενεργό μέλος του Playback θιάσου “Playbackground”, με έδρα την Αθήνα.

Η εκπαίδευσή της συνεχίζεται για τον τίτλο του εκπαιδευτή επαγγελματιών υγείας -ψυχοδραματιστών. Κατά τη διάρκεια της πορεία της στο χώρο της ψυχοθεραπείας , έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ψυχοδράματος (συνεργάτης κέντρου ημέρας Διαταραχών Διατροφής Ανάσα, συνεργάτης Ιατρείο Πόνου Αρεταίειου Νοσοκομείου, Κέντρων Ημέρας Ίασις/ΈΔΡΑ, International School of Athens, Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών Δράσις κ.α.), ενώ παραμένει ένας από τους βασικούς συνεργάτες του ΨΥΚΑΠ.

Από το 2009, διατηρεί γραφείο-ιδιωτικό χώρο, με κύριες υπηρεσίες ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία. Αρθρογραφεί σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά Ψυχικής Υγείας (E-psychology, Healthierworld, Dromostherapeia κ.ά.)

Περιεχόμενο εργαστηρίου

Η διαδικασία του ψυχοδράματος είναι μια βιωματική διαδικασία που περιλαμβάνει το «ζέσταμα» στα θέματα που φέρνουν οι συμμετέχοντες και που αναδύονται στην ομάδα, την εκδραμάτιση στην ψυχοδραματική σκηνή των θεμάτων αυτών και το «μοίρασμα» της ομάδας με βάση τα όσα βιώσαμε.

Θα εξερευνήσουμε λοιπόν θέματα όπως προκύπτουν στο «εδώ και τώρα» της ομάδας και θα έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε, να συνδεθούμε και να αναπτύξουμε τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά μας σε σχέση με αυτά.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου εφαρμόζονται οι ψυχοδραματικές τεχνικές (σωσία, καθρέφτης, αντιστροφή ρόλου, μονόλογος, εκπαίδευση σε ρόλο (role playing), συγκεκριμενοποίηση κ.α.) και η κοινωνιομετρία.

Λίγα λόγια για το Ψυχόδραμα:ψυχή εν δράσει!

Το ψυχόδραμα προέρχεται από τις λέξεις «ψυχή» και «δρω» και ορίζεται ως η ψυχή που παίρνει δράση. Eίναι μια βιωματική μέθοδος για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της δημιουργικότητας και του αυθορμητισμού. Μέσω του βιώματος των εσωτερικών καταστάσεων και της εκδραμάτισης των ρόλων που το άτομο υιοθετεί στη ζωή του, έρχεται σε επαφή με την εσωτερική του γνώση, διευρύνεται η εμπειρία του, κερδίζει άλλη οπτική του εαυτού του.

Εμπνευστής της μεθόδου του ψυχοδραμάτος, υπήρξε ο J.L.Moreno (1889-1974), ψυχίατρος, πατέρας της κοινωνιομετρίας και πρωτεργάτης της ομαδικής ψυχοθεραπείας.

Στο ψυχόδραμα μπορεί κανείς να γνωρίσει και να αναπτύξει τον εαυτό του μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της συνολικής έκφρασης σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο. Μας βοηθά να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινή μας ζωή και το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους. Διευρύνονται οι δυνάμεις και δυνατότητές μας και αναπτύσσουμε μια θετική-συνεργατική επαφή με τον εαυτό μας. Τελικά το άτομο ενθαρρύνεται να εμπλέκεται ενεργά στις καταστάσεις και σχέσεις, αναπτύσσοντας τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητά του ενώ απομακρύνεται από συμπεριφορές «κλεισίματος» στον εαυτό και απομόνωσης.

Μία ψυχοδραματική συνάντηση, είναι ένας αυτοσχεδιασμός με άπειρες δυνατότητες έκφρασης και μορφής με γνώμονα την αυθεντικότητα, την αλήθεια, το «ακούω» και το «νιώθω». Μέσα από το ψυχόδραμα συναντούμε τον εαυτό μας και συναντούμε και τους άλλους, βαθιά και ανθρώπινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............