Γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στο Κολυμπάρι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στο Κολυμπάρι


Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στο Κολυμπάρι, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.


Εν συνεχεία, στην ΟΑΚ, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο γενικός διευθυντής της ΟΑΚ, δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «φέρουμε στη μνήμη μας όλες τις χιλιάδες θύματα, τα εκατομμύρια συνάνθρωπων μας που η εργαλειοποίησή τους από τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα αποδομούν τις αξίες και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων… Φέρουμε στη μνήμη μας τη Μητέρα μας Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, το οποίο πάντοτε ενεργεί και πράττει με γνώμονα το καλό και την ενότητα της Εκκλησίας μας». 

Επιπροσθέτως, ο κ. Ζορμπάς, καταθέτοντας σκέψεις και προβληματισμούς ως προς την καλπάζουσα «ψηφιακή επανάσταση» των καιρών μας και στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΟΑΚ με το Πολυτεχνείο Κρήτης με την υπογραφή Μνημονίου κατά την εκδήλωση εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, αναφέρθηκε στην ψηφιακή μετάβαση, κατά την οποία «η ταχεία πρόοδος των ψηφιακών μέσων και της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεάσει τις κοινωνικομορφωτικές δραστηριότητές μας και κυρίως με νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα, η ρομποτική και η τεχνολογία αλυσίδας συστοιχιών κ.λπ.».

Ακολούθησε συζήτηση, με θέμα: «Ορθοδοξία και Νέες Τεχνολογίες», με ομιλητές τον δρα Μιχαήλ Λαγουδάκη, αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και τον δρα Παναγιώτη Παρτσινέβελο, αναπληρωτή καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας, την ωφελιμότητά τους και την ανάγκη διαφύλαξης της αξίας του ανθρώπου ως πρόσωπο.

Από την πλευρά του, ο σεβ. μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΑΚ, αναφέρθηκε εις το νόημα της ημέρας, καταθέτοντας σύντομο προβληματισμό σε σχέση με τα ακούσματα των καιρών.

Post Top Ad

.............