Τανγκογραφία η ψυχή μας γράφει… χορεύοντας στις 5.12 και 19 Μαρτίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Τανγκογραφία η ψυχή μας γράφει… χορεύοντας στις 5.12 και 19 Μαρτίου

Η ψυχή μας γράφει… χορεύοντας

Ένα πρωτότυπο βιωματικό εργαστήρι κίνησης και γραφής Πέμπτη 5, 12 και 19 Μαρτίου 2020 και ώρες: 8.00 – 10.30 μ.μ., στον Πολυχώρο Ραδάμανθυς (Γεωργίου Ξέπαπα 7, ΤΚ 73136)


Συντονίζουν: Ρούλα Σπάρταλη & Χρήστος Τσαντή

«Το τανγκό δεν έχει τίποτα κοινό με αυτό που φανταζόμαστε σαν ένα λατινοαμερικάνικο χορό. Είναι ένας λεπτός διάλογος… Το τανγκό δεν είναι κάποιο άθλημα, αλλά ένα εκλεπτυσμένο παιχνίδι με κανόνες που απαιτεί συνεργασία… Σε κάθε περίπτωση το τανγκό μπορεί να μας φέρει κοντά σε αυτή την ουτοπία, σαν ένα εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση του εσωτερικού μας κόσμου. Η μαγεία του τανγκό δεν είναι απλά ωφέλιμη για τη θετική δυναμική της εξέλιξης. Μεθάει, ζαλίζει και γίνεται ένας κόσμος ιδεατός και φανταστικός. Το τανγκό ξετρελαίνει. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν θα έπρεπε να μας κάνει να θαμπωθούμε από τον λαμπερό του κόσμο, αλλά να κατευθύνουμε την ευαισθησία μας και να εκτιμήσουμε τις δυνάμεις που απαιτούνται από εμάς και για εμάς, προς την ουσία, που είναι η λάμψη της καρδιάς μας…»,  Ραλφ Σαρτόρι, Πέτρα Στάιντλ.


Στη διάρκεια των συναντήσεων θα επιδιώξουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να επικοινωνήσουμε με τον διαφορετικό άλλο, να μετασχηματίσουμε εμπειρίες και βιώματα, μέσα από την κίνηση, το λόγο και τη γραφή. Όπως το τανγκό είναι κάτι πολύ περισσότερο από εκμάθηση ή απομνημόνευση μηχανικών κινήσεων και βημάτων, έτσι και η γραφή είναι κάτι πολύ παραπάνω από τη γνώση συμβόλων και τεχνικών. Και τα δυο προϋποθέτουν την επικοινωνία, το «λεπτό διάλογο» με τον εαυτό και τον άλλο.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήρι δεν είναι απαραίτητη η γνώση του ταγκό.

 Οι συναντήσεις θα γίνουν στον Πολυχώρο Ραδάμανθυς, (Γεωργίου Ξέπαπα 7), την Πέμπτη 5, 12 και 19 Μαρτίου 2020 και ώρες: 8.00 – 10.30 μ.μ.

 Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

6945782815 & 6983091058

Λίγα λόγια για τους συντονιστές:
Η Ρούλα Σπάρταλη γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Ασχολείται με το χορό από τα μαθητικά της χρόνια. Από το 2000 αφιερώθηκε στο Αργεντίνικο Τάνγκο. Το 2001 και το 2003 οργάνωσε στα Χανιά της Κρήτης και παρακολούθησε σεμινάριο με το διάσημο Metin Yazir. Το 2002 διοργάνωσε σε Χανιά σεμινάρια με τον Αργεντινό χορευτή και δάσκαλο Diego Mastrangelo. Το 2004-2005,2006, 2010 διοργάνωσε σεμινάρια στα Χανιά με τον χορευτή και χορογράφο Ρογκίνα Τουμινί. Το 2006 συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Τάνγκο Ελλάδος» στο νησί της Πάρου με μερικούς από τους πιο διάσημους μαέστρος όπως ο Σεμπαστιάν Άρσε-Μαριάννα Μοντέ, ο Φάμπιαν Σάλας-Καρολίνα ντελ Ριβέο, ο Ρομπέρτο Ερέρε, η Ρομίνα Τουμινί-Χουάν Μανουέλ Νίτο. Το 2006 διοργάνωσε στα Χανιά το σεμινάριο «Salon Milonguero και Fantasia» και μιλόνγκα με τον διάσημο Αργεντινό χορευτή και χορογράφο Sylvio Lavia. Το 2007 παρακολούθησε το φεστιβάλ «Tango Greece» στο νησί της Σύρου με τον διάσημο μαέστρο Chicho Fruboli-Lucia Mazer, τον Julio Balmaceda-Corina de la Rosa, τον Romina Tumini-Juan Manuel Nieto, τον Diego Mastrangelo-Evi Anesti. Το 2007 διοργάνωσε στα Χανιά σεμινάριο και μιλόνγκα με τον Αργεντινό χορευτή και δάσκαλο Carlos dal Asta. Το 2006-2007 διοργάνωσε μαθήματα στα Χανιά σε τακτική βάση, μία φορά το μήνα, με τον Αργεντινό χορευτή Φαμπιαν Μπέλεο. Το 2008, 2010, 2012 προσκάλεσε στα Χανιά την επαγγελματική χορεύτρια και καθηγήτρια Monica Parra από το Μπουένος Άιρες για σεμινάρια. Το 2008-2012 χορογράφησε και διοργάνωσε χορευτικές παραστάσεις για εφήβους στο «Youth 2festival» στα Χανιά. Το 2010 παρακολούθησε το «Διεθνές Φεστιβάλ Τανγκό της Κωνσταντινούπολης» στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Την ίδια χρονιά διοργάνωσε στα Χανιά με την Romina Tumini το «Φεστιβάλ Τάνγκο Ελλάδας» με τον διάσημο μαέστρο Chicho Frumboli, τον Fabian Salas-Lola Diez, τον Sebastian Arce-Mariana Montes. Το 2011 παρακολούθησε το Φεστιβάλ Τάνγκο Ελλάδας στην Αθήνα. Το 2012 παρακολούθησε το Φεστιβάλ «Sunny Tango» στο Ηράκλειο της Κρήτης και είχε μαθήματα με τον διάσημο μαέστρο Σεμπάστιαν Χιμενέζ-Μαρία Ίνσε Μπογκάντο, Όμηρο Λάδα-Κριστίνα Λάδα, Τσέσιρα Μικέλι-Τσενκουό Τσε Σιέρα, Μιγκέλ Αγγελ Ζοτό-Νταϊάνα Γκουσπέρο. Το 2016 παρακολούθησε το Φεστιβάλ «Los Amigos» στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Είναι συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία». Έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 8 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά 45 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων. Συντόνισε αντίστοιχο βιωματικό εργαστήρι στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θερινά Σχολεία 2019» της Γ.Γ. Νέας Γενιάς του ΥΠΕΠΘ. Συντόνισε επίσης εισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι το 2018 και το 2019 σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

Post Top Ad

.............