Ξεκινούν την Τρίτη 3 Μαρτίου τα Θεατρικά Σεμινάρια των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2020» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ξεκινούν την Τρίτη 3 Μαρτίου τα Θεατρικά Σεμινάρια των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2020»

Ξεκινούν την Τρίτη 3 Μαρτίου τα Θεατρικά Σεμινάρια των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2020» που θα πραγματοποιηθούν έως τις 15 Μαρτίου, στην Αίθουσα Μανόλης Καρέλλης, της οδού Ανδρόγεω 2, από τις 18:00 έως 22:00 με ελεύθερη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν.


Τους « ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ μέσω του γραφείου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κ. Γιώργου Αντωνάκη. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.



Αναλυτικά τα Σεμινάρια Θεάτρου είναι:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



1. ΤΡΙΤΗ 3 & ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 22:00 Ελεύθερη Συμμετοχή ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Άθως Δανέλλης, Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν) ΘΕΜΑ: «Η καταγωγή και οι ρίζες του θεάτρου σκιών» Η καταγωγή και οι ρίζες του θεάτρου σκιών. Η ιστορία και η πορεία του ελληνικού θεάτρου σκιών, οι τεχνικές εξελίξεις από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του. Το ρεπερτόριο και οι πηγές του. Σχολές παιξίματος, υποκριτική και μίμηση. Υλικά στη φιγουροποιΐα και την κατασκευή σκηνικών. Οι άνθρωποι και τα μυστικά του μπερντέ. Ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα του Ελληνικού Καραγκιόζη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Δ/νση: Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο Τ.Κ: 71201 Πληροφορίες: ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΖΑ Τηλ.: 2813 409 211-212 E-mail: neolaia@heraklion.gr mariza-x@heraklion.gr Ηράκλειο, 26-02-2020 ΠΡΟΣ: όλα τα Μ.Μ.Ε.
2. ΠΕΜΠΤΗ 5 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 22:00 Ελεύθερη Συμμετοχή ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Μανόλης Σφακιανάκης Σεναριογράφος – Σκηνοθέτης ΘΕΜΑ: Α. Ιστορία του κινηματογράφου Β. Σενάριο Γ. Συντελεστές μιας ταινίας
3. ΣΑΒΒΑΤΟ 7 & ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 22:00 Ελεύθερη Συμμετοχή ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πάτσης Γεννάδιος – Ηθοποιός ΘΕΜΑ: «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ»
4. ΔΕΥΤΕΡΑ 9 & ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 22:00 Ελεύθερη Συμμετοχή ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Μάτα Μάρρα: Καθηγήτρια κίνησης και σωματικού θεάτρου ΘΕΜΑ: Εργαστήρι κίνησης Περνώντας μέσα απ’ τη σημαντικότητα. Μέθοδος για per former’s. Περνώντας από την ανάσα στην κραυγή από τον χορό στην ακινησία, απ’ την ησυχία στην πολυμορφία, απ΄ τη ποίηση στην γλώσσα των χεριών, από το τραγούδι στην τελετουργία, απ’ την λέξη στην κίνηση, από την μουσική στην αφήγηση, από τους μύθους στις αληθινές μας ιστορίες. Περνώντας μέσα από την σημαντικότητα.
5. ΤΕΤΑΡΤΗ 11 & ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 22:00 Ελεύθερη Συμμετοχή ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ανδρέας Κωνσταντίνου - Ηθοποιός ΘΕΜΑ: «ΔΟΚΙΜΗ ΟΘΕΛΛΟΣ» Μία εργασία στον ποιητικό λόγο με αφορμή το σαιξπηρικό κείμενο ΣΗΜ: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μπορούν να τραγουδούν το παρακάτω τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=syojVLQ8rck και να γνωρίζουν απ' έξω το παρακάτω ποίημα του Φ.Γ. Λόρκα "τραγούδι των σκούρων περιστεριών". Επίσης, καλό θα ήταν να έχουν διαβάσει το κείμενο "Ο σχοινοβάτης" του Ζαν Ζενέ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 & ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 22:00 Ελεύθερη Συμμετοχή ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΝΝΑ ΧΙΛΕΤΖΑΚΗ Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος ΘΕΜΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

Post Top Ad

.............