Ιστορική μέρα για τα Ανώγεια και το Κέντρο Υγείας η 25η Ιανουαρίου 2020 με την παραλαβή δυο σύγχρονων υπερηχοτομογράφων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ιστορική μέρα για τα Ανώγεια και το Κέντρο Υγείας η 25η Ιανουαρίου 2020 με την παραλαβή δυο σύγχρονων υπερηχοτομογράφων

Ξεχωριστή μέρα ήταν για τα Ανώγεια η 25η  Ιανουαρίου όπου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων του χωριού  και επισήμων η εκδήλωση του δήμου Ανωγείων και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ), για την παραλαβή στο Κέντρο Υγείας δυο σύγχρονων υπερηχοτομογράφων ενός ψηφιακού έγχρωμου  τύπου CleorVue 350 και ένα φορητού τύπου Ultrasound. Τα ιατρικά πολυμηχανήματα δίνουν την δυνατότητα της μεθόδου της τηλεϊατρικής.

Οι παρευρισκόμενοι που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων της τράπεζας Πειραιώς “Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης” είδαν σε ζωντανή σύνδεση την καρδιά ενός Ανωγειανού και πως ο υπέρηχος της έφτανε στο γραφείο της συναδέλφου του Ντίνου Μερκούρη, Αμαλίας, στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας!
Μαζί με τον καρδιολόγο Ντίνο Μερκούρη τιμήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Ασφαλιστικής Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου που έκανε τη μεγάλη χορηγία για την αγορά των μηχανημάτων και το χωριό του προσέφερε το πιο ζεστό του χειροκρότημα.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Σας καλωσορίζω σήμερα στα Ανώγεια μία μέρα ιδιαίτερα σημαντική για την ιατρική πρόληψη και την υγεία όχι μόνο των Ανωγειανών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ψηλορείτη.
Τα Ανώγεια χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Ανωγειανής κοινωνίας έχουν σήμερα, παρά τις όποιες ελλείψεις ακόμη, ένα πρότυπο Κ.Υ. που δεκαετίες τώρα, προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.
Οφείλουμε πολλά στον αείμνηστο Γιάννη Κεφαλογιάννη για το Κέντρο Υγείας αλλά και για την ίδρυση του Τομέα του ΕΚΑΒ.
Γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με ευθύνη, επάρκεια και αυταπάρνηση πολλές φορές, συνεχίζουν την παράδοση Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θεμελίωσαν οι Ανωγειανοί γιατροί Κουνάλης και Μανούσος.
Στο ίδιο πνεύμα, με συγκινητική ανιδιοτέλεια, ο γιατρός καρδιολόγος του Λαϊκού Νοσοκομείου της Αθήνας Κώστας Μερκούρης πρόσθεσε με τις υπηρεσίες του μία ακόμη δράση στην αποτελεσματικότητα του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

Post Top Ad

.............