Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου στη Συκιά Σητείας. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου στη Συκιά Σητείας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου 2019 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της Ενορίας Συκιάς Σητείας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.  

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγίου Στεφάνου και τόνισε ότι ήταν πλήρης Πνεύματος Αγίου, πίστεως προς στον Θεό, δυνάμεως Κυρίου, προσευχής και αγάπης, ακόμη και σε εκείνους που τον λιθοβολούσαν και τον θανάτωσαν. 
Αυτή είναι και η απάντηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, σημείωσε ο Σεβ. κ. Κύριλλος, απέναντι σε κάθε μορφή εξουσιαστικής βίας, μισαλλοδοξίας και αυταρχισμού. Τα χαρίσματα αυτά κοσμούν όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας και μεταμορφώνουν ήρεμα τον κόσμο και τον άνθρωπο, τον οποίο ο Θεάνθρωπος Κύριος με την Γέννηση και ενανθρώπησή Του έσωσε από την φθορά και τον θάνατο. 
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε´, Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριος Λιθινών πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, ο συνταξ. Εφημέριος της Ενορίας Έξω Μουλιανών πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης, οι Αιδεσ. Εφημέριοι των Ενοριών Συκιάς Ιωάννης Δανδουλάκης, Τουρτούλων και Παπαγιαννάδων Μιχαήλ Συντυχάκης και Χανδρά Γέωργιος Μονιός, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί μεταξύ των οποίων, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαγιαννάδων κ. Στέφανος Κοντογιαννάκης κ.ά..

Post Top Ad

.............