Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Mε τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εοράσθηκε την Tετάρτη 25 Δεκεμβρίου η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό
Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του ναού.



Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου για την εορτή των Χριστουγέννων. O Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη σημασία μυστηρίου και ταυτόχρονα ιστορικού γεγονότος της Σαρκώσεως του Χριστού για επαναφορά της πεπτωκυίας φύσης του ανθρώπου στο «αρχαίον κάλλος», σημειώνοντας ότι έπρεπε ο όλος άνθρωπος να προσληφθεί από τον όλον Θεο για να σωθεί. Στo τέλος ευχήθηκε «η καρδιά και η διάνοιά μας να γεμίζουν με την παρουσία του Ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, ώστε η άφατη φιλανθρωπία, η κένωση, η άκρα συγκατάβαση και η έσχατη πτωχεία Του να μας εμπνεύουν αγάπη, ειρήνη, παρηγοριά, αντοχή και ελπίδα, και να κατευθύνουν τη ζωή και τα έργα μας».

Στη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αργ. Πανταζής και Παν. Σαρρής.

Post Top Ad

.............